Unde Puteti Calatori Fara Viza Cu Un Pasaport Romanesc

Unde puteti calatori fara viza cu un pasaport romanesc?

Daca sunteti un calator inrait, care doreste sa viziteze cat mai multe locuri fascinante, aflati ca un pasaport romanesc va deschide usile spre o sumedenie de tari.

Dupa cum deja probabil cunoasteti, cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori prin statele care fac parte din Uniunea Europeana.Tari cum ar fi: Cehia, Cipru, Bulgaria, Italia, Olanda, Portugalia, Germania etc.

De asemenea sunt state care pot fi vizitate doar pe baza cartii de identitate, fara pasaport romanesc, spre exemplu: Liechtenstein, Elvetia, Republica Moldova, San Marino, Marea Britanie, Norvegia, Georgia etc.

In cazul in care doriti o vacanta mai speciala, cu o destinatie mai exotica, in tari ca: Belize, Bahamas, Barbados, Costa Rica sau Haiti, sa stiti ca intrarea in aceste tari nu necesita viza, daca perioada de sedere nu este mai mare de 90 de zile.

Doriti sa gustati din cultura asiatica? Fiind un detinator al unui pasaport romanesc, aveti acces fara viza pe o perioada de 90 de zile in Japonia, Hong Kong, Macao, Singapore si Republica Coreea (Coreea de Sud).

Pe langa tarile mentionate mai sus, aveti posibilitatea sa calatoriti fara viza si in tari islamice: Turcia, Emiratele Arabe Unite, pe o perioada de 90 de zile.

Pentru mai multe detalii referitor la țările in care puteti calatori cu sau fara viza, accesati site-ul MAE, sectiunea Sfaturi de calatorie.

Dupa cum vedeti, fiind un detinator a unui pasaport roman, aveti la dispozitia dumneavoastra o gama larga de tari in care puteti calatori fara viza.Pentru a evita eventuale probleme, intotdeauna asigurati-va ca pasaportul sau cartea identitate nu are termenul de valabilitate expirat si este intr-o stare buna!

Comments

comments

Lasă un comentariu.

Email-ul nu va fi publicat!