Cresc alocațiile pentru copiii cu cetățenie română. Vezi cât va fi alocația începând cu 1 ianuarie 2022

Știri importante
Alocația de stat pentru copii a fost majorată în România și ajunge până la 600 de lei (RON).  Creșterea alocației pentru copii a fost stabilită prin...
Vizualizat: 5082

Alocația de stat pentru copii a fost majorată în România și ajunge până la 600 de lei (RON).  Creșterea alocației pentru copii a fost stabilită prin ordonanța de urgență a Guvernului României, aprobată la 15 decembrie 2021. Alocația nu este același lucru ca și indemnizație pentru copil în România. Pentru claritate, trebuie de ținut cont de faptul că alocație pentru copii poate fi solicitată indiferent dacă ai un loc de muncă stabil în România sau nu. Indemnizație pentru copil în România se oferă doar dacă ai un loc de muncă în România și ai achitat impozite.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii este stabilită în mărime de:  

  • 600 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 
  • 243 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani; 
  • 600 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap. 

De asemenea, conform ordonanței de urgență a Guvernului României, începând din ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va avea o creștere în funcție de rata medie anuală a inflației. 

De aceste alocații din partea statului român poate beneficia fiecare copil, inclusiv din Republica Moldova, ai cărui părinți dețin cetățenia română (cel puțin unul dintre părinți). Alocația se achită până la împlinirea vârstei de majorat a copilului. Banii se transferă lunar pe cardul unui dintre părinți, care deține buletin românesc.  

Compania JustConsult oferă servicii, prin care asistăm doritorii de a obține alocații pentru copii cu cetățenie română.  Cu JustConsult actele tale sunt în deplină siguranță, confidențialitatea datelor fiind respectată. Aceasta pentru că suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești, înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal. Astfel, primești garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări de acte. 

  • Completează formularul din dreapta paginii și beneficiezi de o consultație gratuită. Îți vom explica fiecare pas pe care trebuie să îl parcurgem împreună.  

Dacă ai nevoie chiar acum de consultația gratuită a specialistului companiei, sună la 022 10 50 80. 

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul