Card românesc a fost blocat. Cum primești alocația pentru copii

Alocații pentru copii
Alocația pentru copii cu cetățenie română se transferă lunar pe un cont, deținut de către unul dintre părinți într-o bancă comercială din România....
Vizualizat: 853

Alocația pentru copii cu cetățenie română se transferă lunar pe un cont, deținut de către unul dintre părinți într-o bancă comercială din România. Pentru a putea primi alocația este necesar să deții un card bancar valid.

În ultimele luni, se înregistrează tot mai multe cazuri când băncile blochează cardurile deținute de către moldovenii cu cetățenie română.

În cazul în care ai observat că nu mai poți efectua tranzacții cu cardul tău românesc, nu este cazul să te panichezi. Acest lucru înseamnă că banca a restricționat tranzacțiile din motiv că actualizează datele personale. Situația poate fi însă remediată foarte ușor.

Banca va restricționa tranzacțiile cu cardul în cazul în care nu actualizezi datele

Băncile cer, periodic, actualizarea datelor bancare, chiar dacă cardul este încă valabil. Aceasta este o cerință legală. Cerința este legată de politica băncilor de prevenire a spălării banilor și finanțare a terorismului, precum și protejare a siguranței tranzacțiilor.

În cazul în care nu actualizezi datele personale bancă va restricționa tranzacțiile cu cardul, care va fi temporar blocat. Totuși, blocarea cardului nu înseamnă că și contul a fost închis.

Pentru a continua să beneficiezi de alocații pentru copii cu cetățenie română, trebuie să-ți actualizezi datele la bancă. Acest proces este simplu și poate fi realizat în câțiva pași.

Ce date solicită banca și cum le actualizezi?

Verifică dacă nu ai primit notificări din partea băncii, prin care ți se solicită actualizarea datelor. De cele mai multe ori, banca va comunica prin mesaj la un număr de telefon indicat sau pe email cerința de a oferi aceste informații și metodele prin care pot fi livrate datele.

Dacă totuși nu ai primit notificare, în momentul tranzacționării cu cardul la un bancomat la fel vei fi atenționat despre această cerință.

Este vorba despre date simple – cele menționate în actul de identitate. De asemenea, banca va solicita informații referitoare la: numărul de telefon, adresa de e-mail, ocupația, denumirea angajatorului sau natura activității proprii, sursa banilor care intră în cont.

De cele mai multe ori, banca va cere prezența fizică a deținătorului de card pentru actualizarea datelor. La bancă va trebui să prezinți buletinul de identitate cu domiciliu valid. Unele bănci pot cere buletinul moldovenesc și pașaportul moldovenesc, cu ștampila de traversare a frontierei.

Băncile din România mai solicită și o programare în prealabil, care poate fi efectuată online sau la telefon, apelând la Contact Center al băncii.

JustConsult te ajută să obții ușor și fără griji alocația românească pentru copii 

JustConsult oferă servicii pentru cei interesați să obțină alocația pentru copii din România. Alocaţii copii România 2024.

Compania garantează respectarea tuturor procedurilor legale și executarea fiecărui punct prin intermediul unui contract de prestare de servicii.

Toate documentele necesare sunt verificate cu atenție și transportul este asigurat la ora și locația necesară.

Compania oferă, de asemenea, asistență pentru depunerea online a cererii pentru alocații din România.

Toate actele sunt gestionate cu siguranță și confidențialitatea datelor este respectată. Compania este înregistrată ca operator de date cu caracter personal.

Pentru o consultație urgentă, completează formularul de pe site-ul oldjust.goncear.info sau sună la numărul de telefon 022 10 50 80.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul