Furtul de identitate un fenomen periculos pentru cei care nu cunosc detaliile. Citește și află de ce nu trebuie să-ți lași actele pe mâini străine?

Cetățenie română
Știai că cea mai mare parte a actelor falsificate din Europa sunt actele românești? Furtul de identitate se întâmplă, de cele mai multe ori, în cazul ce...
Vizualizat: 2758

Știai că cea mai mare parte a actelor falsificate din Europa sunt actele românești? Furtul de identitate se întâmplă, de cele mai multe ori, în cazul cetățenilor moldoveni care aleg să redobândească cetățenia română prin intermediari, dar fără să semneze un contract de prestare servicii în acest sens. Contractul este o garanție din partea intermediarului, prin care cetățeanul este asigurat de legalitatea procesului.

Ce riști atunci când apelezi la un intermediar care nu îți oferă garanții?

Atunci când încredințezi actele tale unor oameni necunoscuți, fie și recomandați de prieteni/rude, fără a semna un contract de prestare servicii:

 •  Nu știi niciodată prin câte mâini trec actele tale.
 •  Riști ca intermediarul să-și păstreze copiile actelor tale în scopuri ilegale.
 • Cineva îți poate utiliza identitatea pentru trecerea ilegală a frontierei sau pentru munca ilegală în străinătate.
 • Te poți trezi cu niște copii inexistenți sau indemnizații înregistrate pe numele tău, pe care nu le-ai solicitat.

Cum te protejezi de furtul de identitate în procesul de redobândire a cetățeniei?

Dacă ai hotărât să apelezi la un intermediar pentru ajutor în procesul de redobândire a cetățeniei române, ai grijă la următoarele aspecte:

 • Solicită semnarea unui contract de asistență juridică, în cazul ideal și a unui contract de confidențialitate, dar și a unui act de predare-primire a documentelor.
 • Cere lista concretă a actelor necesare pentru redobândirea cetățeniei și nu da toate actele pe mâinile necunoscuților.

De ce furtul de identitate este un fenomen periculos?

 • Pentru că falsificarea actelor este un proces foarte complicat de controlat.
 • Pentru că nu există o înțelegere între statele Uniunii Europene, Republica Moldova și România privind controlul fluxului de acte.
 • Pentru că presupune multe verificări și este complicat să-ți demonstrezi nevinovăția, chiar dacă nu ai fost implicat direct în proces.

Cu ce te poate ajuta JustConsult?

Suntem unicul operator de date cu caracter personal, notificat, în domeniul de cetățenie și acte românești. Odată ce apelezi la noi:

 • Ai garanții duble, pentru că noi răspundem atât în fața statului pentru toate procedurile pe care le întreprindem cu utilizarea actelor cetățenilor, cât și în fața ta – pentru toate informațiile pe care ni le încredințezi.
 • Semnezi contract de asistență juridică și actul de predare-primire pentru tot setul de acte.
 • Știi exact lista de acte necesară la fiecare etapă în procesul de redobândire a cetățeniei române.

Ai întrebări? Completează formularul: https://justconsult.md/service/cetatenie-romana/ și revenim cu un apel sau scrie-ne online pe Facebook. Pentru o consultație gratuită, ne poți suna la numărul de telefon: 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul