Cetățenie română în 10 luni. Cum obții legal?

Cetățenie română
Vrei să obții cetățenie română într-un timp cât mai scurt, dar ai auzit că durează 3-4 ani? În acest articol vei găsi pașii corecți pentru a obți...
Vizualizat: 3386
Cetățenie română în 10 luni

Vrei să obții cetățenie română într-un timp cât mai scurt, dar ai auzit că durează 3-4 ani? În acest articol vei găsi pașii corecți pentru a obține cetățenie română în 10 luni. Astfel, nu vei pierde timpul, așteptând ani de zile cetățenia română.

Conform Legii cetățeniei române nr. 21/1991, orice persoană care are ascendenți (părinți/bunei/străbunei) născuți pe teritoriul României Mari până în 28 iunie 1940 are dreptul să redobândească cetățenia română.

În mod teoretic, termenul legal pentru examinarea dosarului este de 5 luni de la depunerea acestuia. În realitate însă procesul de redobândire a cetățeniei române durează mult mai mult.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie se confruntă cu o capacitate limitată de personal. Acest lucru face ca prelucrarea dosarelor să fie mai lentă. În plus, sunt necesare avize din partea altor instituții, care sunt eliberate cu întârzieri semnificative. Ca rezultat, cererile de redobândire a cetățeniei române sunt examinate și soluționate în 3-4 ani. Acest termen depășește de 5-6 ori pe cel legal.

Ce înseamnă redobândirea cetățeniei române prin judecată?

În cazul în care dosarul nu este soluționat în termenul prevăzut de lege, care este de 5 luni, solicitantul poate acționa ANC în judecată. Este o procedură legală prin care persoana, reprezentată de un avocat, se adresează instanței de judecată pentru a-și apăra drepturile.

Pentru a redobândi cetățenia română prin judecată, solicitantul trebuie să parcurgă toate instanțele, Tribunalul și Curtea de Apel. Abia după ce este emisă o hotărâre executorie definitivă, ANC va fi obligată să elibereze ordinul de redobândire a cetățeniei pentru respectiva persoană.

Cine poate recurge la procedura de obținere a cetățeniei române prin judecată?

Această procedură poate fi inițiată de orice persoană care îndeplinește cerințele legale pentru redobândirea cetățeniei române.

La modul practic, avocatul poate adresa instanței cererea după expirarea a cel puțin 5 luni de la depunerea dosarului de cetățenie.

În plus, procedura de soluționare a dosarului în instanță durează în general aproximativ 10 luni. Astfel, ordinul de redobândire a cetățeniei române poate fi emis în aproximativ 15 luni de la depunerea cererii de redobândire a cetățeniei române.

Care sunt beneficiile dacă apelezi la JustConsult?   

JustConsult este o companie juridică cu o vastă experiență în domeniul redobândirii cetățeniei române și a perfectării actelor românești.

Compania asigură respectarea tuturor procedurilor conform legii și garantează executarea obligațiilor prin intermediul unui contract de prestări servicii și a unui bon fiscal pentru fiecare serviciu achitat.

JustConsult se ocupă de colectarea actelor de stare civilă, formarea dosarului de cetățenie română, programarea la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) și oferirea transportului tur-retur în România. Compania monitorizează stadiul de examinare a dosarului în judecată și anunță când este emis ordinul de soluționare a cererii. Garantăm siguranța actelor și a datelor personale.

Te afli în căutarea unei companii de încredere care să te ajute în procesul de redobândire a cetățeniei române? JustConsult poate fi soluția de care ai nevoie. Alege serviciul dorit și completează formularul de pe pagina oldjust.goncear.info pentru a solicita ajutorul.

Dacă dorești o consultație gratuită urgentă sau să obții cetățenie română în 10 luni, apelează la numărul 022 10 50 80.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul