Cum să obții pașaport românesc în 14 zile, chiar și pe timp de pandemie? Citește până la capăt și află care sunt modificările de procedură!

Pașaport românesc
Extinderea pandemiei de COVID-19 are impact major și consecințe grave nu doar pentru sănătatea cetățenilor, ci și asupra activității diferitor entită�...
Vizualizat: 2687

Extinderea pandemiei de COVID-19 are impact major și consecințe grave nu doar pentru sănătatea cetățenilor, ci și asupra activității diferitor entități, fie acestea instituții de stat, companii comerciale sau întreprinderi.

În acest context de instabilitate și criză, a avut de suferit și nișa cetățeniei române și a actelor românești. Astfel, o lungă perioadă de timp cetățenii care au redobândit cetățenia română, nu au avut posibilitate de a-și perfecta actele românești.

Un lucru important de menționat ține de procedura legală de perfectare a pașaportului românesc. Cetățenii pot depune actele pentru perfectarea unui pașaport românesc, doar personal. Astfel, nu există altă căi legale de depunere a actelor. În acest context, din cauza restricțiilor de deplasare și a tuturor rigorilor impuse de către Organizația Mondială a Sănătății, cetățenii sunt restricționați în procesul de circulație internațională. Totodată, pentru țările cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, se impune regimul de autoizolare.

Din cele menționate mai sus, cetățenii moldoveni care au redobândit cetățenia română au ajuns blocați în ambele țări  (Republica Moldova și România) care sunt declarate zone roșii. În conformitate cu Hotărârea Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică nr. 26 din 21 august 2020, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova, din țările identificate ca fiind cu risc sporit de transmitere a COVID-19, vor fi obligate să completeze fișa epidemiologică și să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Astfel, pentru a depune actele pentru perfectarea unui pașaport românesc un cetățean trebuie să stea în autoizolare în România, timp de 14 zile, apoi să depună actele pentru perfectarea unui pașaport, iar la întoarcere să mai stea 14 zile în autoizolare în Republica Moldova. Deci, în final 28 de zile de blocaj la domiciliu.

În aceste condiții, compania JustConsult – Cetățenie Română a găsit o soluție legală de perfectare a actelor chiar și pe timp de pandemie. Pentru a afla cum se poate de perfectat un pașaport românesc sau alte acte românești citește în continuare articolul!

Ce soluție a identificat compania JustConsult?

JustConsult înaintează către Direcția de Sănătate Publică România o solicitare oficială, prin care: Se solicită suspendarea temporară a regimului de autoizolare pentru cetățeni pe teritoriul României. Prezenta decizie s-a dispus în temeiul Hotărârii CNSU nr. 36 din 21.07.2020, art. 5, pentru deplasarea la Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte. Fiecare cetățean primește o decizie individuală de suspendare temporară a măsurii de carantină pe perioada de 24 ore.

Care sunt condițiile obligatorii de respectat în procesul de deplasare?

Deplasarea are loc în maximă protecție, cu respectarea tuturor normelor impuse de către Organizația Mondială a Sănătăți (fiind obligatorie purtarea permanentă a 2 măști de protecție și respectând măsurile de igienă și distanțare socială). Totodată, la îmbarcare în transport fiecărui cetățean i se verifică temperatura corpului. În cazul în care, pasagerul are semne de febră, acesta nu este acceptat în transport.

În aceste condiții, cetățenii pot beneficia legal de perfectarea actelor românești. Solicită o consultație gratuită și obține pașaport românesc în 14 zile, legal și sigur. Apasă aici: https://justconsult.md/service/pasaport-romanesc/

De ce să obții pașaport românesc cu JustConsult:

 • Efectuăm prealabil programarea online
 • Achităm din timp taxele de stat, iar tu economisești timp, fără a sta în rând
 • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitat
 • Depunem garantat cererea de eliberare a pașaportului românesc
 • Ești asistat de către un partener al companiei pe tot parcursul aflării în România
 • Faci o singură deplasare în România
 • Îți asigurăm transport tur-retur
 • Ridicăm pașaportul românesc, în baza procurii legalizate la notar
 • Îți livrăm pașaportul acasă, în Moldova
 • Obții actul în doar 14 zile, rapid și absolut legal

Sperăm că te-am ajutat să clarifici toate nuanțele de procedură și că ți-a fost util acest articol. În cazul în care ai întrebări suplimentare, cu referire la procedura de perfectare a pașaportului românesc, ne poți apela oricând. Solicită ajutor aici: https://justconsult.md/service/pasaport-romanesc/

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul