Află cum, din neatenție, te poți trezi cu dosar penal pentru falsificarea actelor

Altele
Falsificarea actelor românești este o problemă actuală pe piața din Republica Moldova. În ultima vreme, tot mai multe persoane sunt prinse la trecerea de ...
Vizualizat: 1169

Falsificarea actelor românești este o problemă actuală pe piața din Republica Moldova. În ultima vreme, tot mai multe persoane sunt prinse la trecerea de frontieră cu actele de stare civilă românești false, cu buletine românești, permise de conducere românești și pașapoarte românești cu semne de falsificare.

Aceste situații au loc din mai multe motive: uneori cetățenii nici nu au habar că ar putea fi implicați în astfel de scheme. Din cauza procesului anevoios, complicat și birocratic, deseori, basarabenii apelează la intermediarii dubioși în vederea perfectării actelor românești.

Cum au loc astfel de fraudări?

Cetățenii care apelează la intermediari, oferă datele sale cu caracter personal, copii la acte, care ulterior sunt folosite pentru a perfecta ilegal documentele altor persoane. Astfel, te poți trezi cu dosar penal și chemări în instanța de judecată. De aceea, este important, să verifici persoanele și companiile la care apelezi pentru mentananță. Totodată, trebuie să soliciți un act de primire-predare documente, prin care intermediarul indică numărul de acte preluate și tipul acestora. Astfel, ai garanția că prestatorul de servicii nu va utiliza actele tale în scopuri frauduloase.

De ce falsificarea actelor românești este întâlnită atât de des?

Ei bine, cu toții știm cât de lung este procesul de redobândire a cetățeniei și de perfectare a actelor românești. Persoanele care au nevoie urgent de buletin, pașaport sau permis de conducere pentru a pleca peste hotarele țării, apelează deseori la tot felul de scheme ilegale de urgentare, care contravin legii.

Atenție! Dacă ești prins cu documente false, riști să pierzi cetățenia română (în caz că o deții) sau să nu o poți redobândi deloc, dacă ești vizat într-un dosar penal.

Cel mai recent caz depistat a fost chiar pe data de 3 august 2021, unde doi moldoveni au fost prinși în flagrant. Mai multe detalii despre acest caz poți afla direct de pe site-ul oficial al poliției de frontieră: https://www.border.gov.md/doi-frati-cercetati-pentru-transport-ilegal-de-pasageri-si-detinere-de-acte-falsificate

Care sunt riscurile în situația în care apelezi la intermediari dubioși?

 • Să fii tratat cu o atitudine lipsită de profesionalism, fără o abordare personalizată pentru cazul tău
 • Să ți se ceară sume mari de bani, utilizate ulterior pentru perfectarea actelor pe căi dubioase
 • Să ți se folosească datele cu caracter personal în alte scopuri (de exemplu: pentru furt de identitate, care presupune perfectarea actelor altor persoane pe baza identității tale)
 • Să se facă încălcări de procedură, ceea ce poate duce la pierderea cetățeniei române
 • Să fie ridicate și livrate actele cu mari întârzieri

Care sunt beneficiile dacă apelezi la JustConsult?

În primul rând, compania JustConsult are experți instruiți în domeniu, ceea ce constituie un șir lung de beneficii pentru client:

 • Deservire profesionistă și abordare ajustată fiecărui caz, fiecărui client, în mod particular
 • Compania este operator de date cu caracter personal, ceea ce îți garantează faptul că datele tale sunt în maximă siguranță
 • Primești bon fiscal pentru toate plățile efectuate, ceea ce înseamnă că toate procedurile sunt aboslut legale
 • Avem cei mai profesioniști juriști, ce respectă în tocmai toate procedurile, astfel nu există riscul de a se depista anumite ilegalități sau erori
 • Îți oferim transport zilnic, tur-retur, sigur și confortabil, cu șoferi calificați, respectuoși și atenți
 • Îți oferim mentenanță pe tot parcursul procesului și te ajutăm în orice situație neprevăzută
 • Îți pregătim dosarul cu toate actele necesare și îți explicăm toți pașii pe care trebuie să îi parcurgem

Dacă dorești și tu să beneficiezi de serviciile JustConsult, accesează site-ul nostru: https://justconsult.md/

Pentru a beneficia mai rapid de o consultație din partea specialistului companiei, sună la 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul