Cum urgentezi aprobarea dosarului de cetățenie română

Cetățenie română
Redobândirea cetățeniei române este un proces îndelungat, care poate dura aproximativ 3-4 ani până te vezi cu dosarul aprobat. Aceasta se întâmplă din...
Vizualizat: 692

Redobândirea cetățeniei române este un proces îndelungat, care poate dura aproximativ 3-4 ani până te vezi cu dosarul aprobat. Aceasta se întâmplă din motiv că există mai multe etape, fiecare dintre care trebuie parcurse în ordinea exactă. Un alt factor, care a dus la extinderea termenului în care este soluționată cererea de redobândire a cetățeniei române este numărul foarte mare de persoane care depun dosarul. Verificarea tuturor actelor din dosar și obținerea avizelor din partea altor autorități, de asemenea face ca așteptarea unui Ordin cetatetnie romana să dureze ani de zile.

Cum poți obține cetățenia română mai rapid? 

Legea cetățeniei române nr. 21/1991 stabilește un singur termen legal prevăzut pentru examinarea dosarului de cetățenie română, iar acesta este de 5 luni. Ca urmare, ANC poate fi acționată în judecată pe motiv că dosarul nu este soluționat în termenul stipulat în lege.

Este o procedură legală prin care solicitantul de cetățenie, cu ajutorul unui avocat licențiat din România, se adresează în instanța de judecată, pentru a-și apăra drepturile.

Persoana care acționează în judecată ANC trebuie să parcurgă toate instanțele de judecată – Tribunalul, iar apoi Curtea de Apel. Abia după ce este emisă hotărârea executorie definitivă, aceasta devine obligatorie pentru Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Ulterior, în decurs de o lună, ANC va elibera ordinul de redobândire a cetățeniei pentru această persoană.

Cine poate solicita cetățenia română prin judecată?

Procedura de obținere cetatenie romana prin judecata poate fi inițiată de orice persoană care se încadrează în cerințele legale pentru redobândirea cetățeniei române.

Specificul procedeului este că avocatul poate să apeleze în instanță nu mai devreme de 5 luni de la depunerea dosarului de cetățenie. Dacă mai luăm în calcul că întregul proces de parcurgere a celor două instanțe ocupă minimum 5 luni, ordinul de redobândire a cetățeniei române va fi emis în aproximativ 10 – 15 luni de la depunerea dosarului.

Respectiv, această soluție este potrivită și va asigura aprobarea dosarului mai rapid pentru persoanele care intenționează să depună dosarul sau care nu au depășit un an jumate de așteptare.

De ce să apelezi la JustConsult când redobândești cetățenia română?

 • Vom analiza fiecare caz și vom selecta doar dosarele care real pot să beneficieze de reducere termenului de soluționare. 
 • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instanțelor;     
 • Îți garantăm protecția datelor personale. Suntem singura instituție din această nișă care este recunoscută în calitate de operator date cu caracter personal;  
 • Garantăm calitatea serviciilor juridice în baza unui contract de prestare servicii;    
 • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce te asigură că orice plată efectuată este oficială și legală. 

Care sunt beneficiile dacă apelezi la JustConsult?  

JustConsult este o companie juridică ce activează în acest domeniu de 20 de ani. Compania a reușit în acest timp să acumuleze  experiență și cunoștințe pentru a îndruma orice cetățean în procesul de redobândire a cetățeniei române și perfectării actelor românești.     

JustConsult asigură parcurgerea tuturor procedurilor conform legii. Garanția executării obligațiilor reprezintă contractul de prestări servicii, iar pentru fiecare serviciu achitat se oferă bon fiscal.

Colectăm actele de stare civilă, le aducem în concordanță și formăm corect dosarul de cetățenie română;

Programăm în prealabil la Autoritatea Națională pentru Cetățenie și oferim transport tur-retur în România – confortabil și sigur;

Monitorizăm stadiul de examinare a dosarului de cetățenie română și anunțăm când este emis ordinul de soluționare a cererii;

Garantăm siguranța actelor și a datelor personale.

 • Obține ajutorul unei companii de încredere cum este JustConsult. Alege serviciul necesar și completează formularul pe pagina justconsult.md sau sună 022 10 50 80.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul