Alocația pentru copii în România va crește din 2024

Alocații pentru copii
Alocația pentru copii în România se va majora începând cu data de 1 ianuarie 2024. Conform unui anunț, făcut reprezentanții Guvernului României, majora...
Vizualizat: 836
alocația copii România 2024

Alocația pentru copii în România se va majora începând cu data de 1 ianuarie 2024. Conform unui anunț, făcut reprezentanții Guvernului României, majorarea se va egala cu rata medie a inflației pentru anul precedent.

Potrivit legislației române în vigoare, alocații pentru copii în România se indexează anual cu rata medie anuală a inflației. Dacă alocațiile vor fi majorate în luna ianuarie, atunci s-ar ține cont de inflația pe 2022 de aproximativ 14 procente.

Câți bani vor primi  din alocații copiii cu cetățenie română?

Alocația copii România 2024. Dacă această majorare va fi efectuată în luna ianuarie 2024, se va ține cont de rata inflației pentru anul 2022, care este de aproximativ 14%. Acest procentaj va fi aplicat la valorile actuale ale alocațiilor pentru a determina creșterea.

De exemplu, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, care primesc în prezent o alocație lunară de 631 de lei românești, creșterea ar fi de 88.34 lei. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care beneficiază de o alocație lunară de 256 lei românești, majorarea ar fi de aproximativ 35.84 lei.

În cazul în care se va aplica majorarea din martie 2024, se va aplica rata medie a inflației din anul 2023 (alocatii copii 2023).

Cum să soliciți alocații pentru copii din România?

Copii născuți în străinătate, inclusiv în Republica Moldova, beneficiază de alocație din România (alocația copii România 2024). Părinții trebuie să depună un dosar la primăria localității pe a căror rază teritorială au domiciliul. O condiție obligatorie pentru a depune dosarul este ca părintele care solicită plata alocației să dețină buletin de identitate românesc și să fie transcris certificatul de naștere al copilului.

Alocația pentru copii în România se achită lunar și se achită până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Acte necesare pentru dosarul de alocație:

  • Румынское свидетельство о рождении несовершеннолетнего ребенка;
  • Румынское свидетельство о браке или нотариально удостоверенное заявление;
  • Свидетельства о гражданстве обоих родителей;
  • Заявление от заявителя о месте жительства ребенка;
  • Buletin de identitate românesc al părintelui care solicită alocații;
  • Молдавское или румынское удостоверение личности другого родителя;
  • Выписка с банковского счета.

JustConsult te ajută să obții alocația românească pentru copil

Avantajul este că alocația românească pentru copii va crește nu doar în 2024, dar în fiecare an, iar astfel vei beneficia de un ajutor semnificativ pentru copii tăi.

Nu ai timp să faci zeci de drumuri în România cu un copil mic în brațe? Îți venim în ajutor.

  • Vom pregăti dosarul cu toate actele necesare pentru solicitarea alocațiilor
  • Îți punem la dispoziție transport confortabil tur-retur în România
  • În localitățile unde este posibil, depunem noi prin procură dosarul pentru alocație.

Oricând ai nevoie de ajutor în procesul de perfectare a actelor românești, inclusiv alocațiile pentru copii, suntem la dispoziția ta. Sună la numărul 022 10 50 80 sau completează formularul de pe justconsult.md, iar un consultant va reveni cu apel telefonic.

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул