Cum obții, rapid și legal, un cazier judiciar moldovenesc sau românesc?

Румынское гражданство
Știai care sunt 3 cele mai populare motive pentru obținerea unui cazier judiciar moldovenesc sau românesc? Cei mai mulți dintre clienții JustConsult, de re...
Vizualizat: 11103

Știai care sunt 3 cele mai populare motive pentru obținerea unui cazier judiciar moldovenesc sau românesc?

Cei mai mulți dintre clienții JustConsult, de regulă, au nevoie de un cazier în următoarele 3 situații:

 •  Pentru redobândirea cetățeniei române (cazierul moldovenesc care se anexează la dosar)
 •  Pentru a se angaja, oficial, la muncă peste hotare (angajatorul poate solicita cazierul românesc sau moldovenesc)
 •  Pentru redobândirea cetățeniei altui stat european (cazierul moldovenesc sau românesc se anexează la dosar)

Dacă ai și tu nevoie de cazier judiciar românesc sau moldovenesc, îți recomandăm să urmezi procedura legală de obținere a acestuia. Mai cu seamă că taxele nu sunt deloc exagerate și termenele de eliberare se respectă întocmai.

Iată ce trebuie să știi:

Dacă soliciți cazierul moldovenesc personal:

 •  Ai nevoie de actul de identitate, cererea de solicitare a serviciului și bonul de plată
 •  Poți solicita serviciul online, pe http://egov.md/ro/projects/e-cazier (în baza semnăturii mobile) sau la sediul Serviciului Tehnologii Informaţionale al MAI pe str. Iacob Hâncu 3A, mun. Chişinău
 •  Cazierul eliberat timp de 1 zi te va costa 60 lei, timp de 10 zile – 30 lei (taxe de stat)

Dacă soliciți cazierul românesc personal:

 • Ai nevoie de actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate)
 • Poți depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție din România, în care există ghișeu de cazier judiciar
 • Cazierul judiciar românesc se eliberează gratis (de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în cazurile în care cererea-tip este depusă în România)

Dacă soliciți cazierul moldovenesc sau românesc prin intermediar:

 • Ai nevoie de o procură legalizată la notar (dacă te afli în Republica Moldova sau România) sau la consulatul Moldovei sau României din țara de reședință (dacă te afli peste hotare)
 • În baza procurii, un avocat sau o rudă apropiată va putea solicita cazierul în locul tău

Ai grijă la persoana căreia îi încredințezi dreptul de solicitare a cazierului. Falsificarea cazierului judiciar este o infracțiune și tu, chiar și fără a acționa direct, riști un dosar penal, care presupune de la 3 până la 7 ani de închisoare pentru falsificarea sau obținerea ilegală a cazierului judiciar.

в JustConsult te ajută să obții cazierul moldovenesc sau românesc prin procură, absolut legal, chiar dacă te afli peste hotare. Iată ce ai de făcut:

 •  Perfectezi o procură pe numele unui partener JustConsult (fie la un notar public, fie la consulatul Moldovei sau României din țara în care te afli, și apoi ne expediezi procura prin poștă)
 •  Aștepți termenul legal (1 zi în caz de urgență sau 10 zile – în regim normal (în cazul cazierului moldovenesc) sau 1-3 zile – în regim normal, în cazul cazierului românesc)
 •  Primești cazierul perfectat la sediul JustConsult din Chișinău sau, prin poștă, la adresa ta de peste hotare

Îți garantăm confidențialitatea și legalitatea tuturor acțiunilor prin semnarea unui contract de prestare servicii cu JustConsult. Pentru orice întrebare, suntem online https://justconsult.md/ și la numărul de telefon: 022 10 50 80

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул