Redobândirea cetățeniei române – chin sau cum pierzi timp, bani și încrederea în oameni.

Румынское гражданство
„Vreau și eu cetățenia românească. Dar oare o pot redobândi legal?” Cu această întrebare a pășit pe ușa noastră Petru acum un an. Noi, la JustCo...
Vizualizat: 4538

„Vreau și eu cetățenia românească. Dar oare o pot redobândi legal?” Cu această întrebare a pășit pe ușa noastră Petru acum un an.

Noi, la JustConsult, suntem juriști și alte metode decât cele legale pur și simplu nu cunoaștem. Întrebarea lui Petru însă nu ne-a uimit deloc, pentru că o auzim zilnic. Ba chiar de câteva ori pe zi. 

Povestea lui s-a încheiat cu bine și acum el călătorește liber cu pașaportul românesc în toată lumea, amintindu-și doar în trecut despre peripețiile cu depunerea actelor pentru redobândirea cetățeniei române. Suntem convinși că e mai bine să înveți din greșelile altora, de aceea azi îți vom povesti ce NU trebuie să faci, ca să nu pățești ca Petru. Mai poți vedea video de mai jos:

Pasul 1: NU apela la intermediari dubioși

De multe ori nici măcar nu cunoști numele lor. Ei nu-ți vor spune care e procedura legală și cum poți economisi timp și bani. Îți vor promite cetățenia gata în doar 2 luni – ceea ce este absolut imposibil. Există niște termeni legali, o procedură unică pentru toți și nimeni nu poate garanta obținerea să obții cetățenia românească sau reperfectarea actelor într-un timp-record.

Pasul 2: NU lăsa pe mâinile străinilor actele tale

E vorba despre protecția datelor personale. E dreptul tău să ai actele în siguranță și să nu le împărtășești cu nimeni. 

Pasul 3: NU pleca la drum fără a verifica lista actelor necesare

Ai nevoie de actele în original? Sau doar de copii? Sau de ambele? Când nu ești suficient de bine informat, faci multe drumuri în zadar.

După ce a pășit strâmb de trei ori în dorința de a-și redobândi cetățenia românească, Petru a ajuns la noi prin recomandarea unui prieten. A fost uimit că urmează să semnăm, înainte de toate, un contract, că îi punem la dispoziție toată lista actelor necesare și că noi facem acest lucru zi de zi, deja mai bine de 18 ani.

Iată cu ce te putem ajuta și pe tine:

 • Obținerea duplicatelor actelor moldovenești
 • Verificarea actelor necesare pentru alocații
 • Obținerea traducerilor, apostilelor
 • Transcrierea actelor și obținerea cazierului românesc
 • Livrarea actelor din România
 • Programări online pentru depunerea actelor
 • Transport tur-retur (București, Iași)
 • Reprezentarea juridică (în caz de plângeri sau petiții)

Noi, la JustConsult, îți spunem din start ce presupune întreaga procedură, de la A până la Z:

 • NU vei căuta lista actelor necesare. Noi știm ce trebuie să conțină un dosar de redobândire a cetățeniei române.
 • NU vei aștepta luni întregi eliberarea duplicatelor actelor de stare civilă. Avem noi grijă să te programăm și să verificăm corectitudinea duplicatelor.
 • NU vei pierde timp cu zeci de programări, una peste alta. Noi vom monitoriza să nu se suprapună nimic care ar putea să-ți strice planurile.
 • NU vei face zeci de drumuri în România, după un singur cazier.
 • NU vei sta cu frica în sân că nu prinzi un loc în drum spre România. Noi organizăm transportul tur-retur.


Vrei să afli mai multe informații utile? Ai nevoie de consultația unui expert în acte românești? Apelează cu încredere la JustConsult: 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул