Urgentare dosar de cetățenie română. Cum reduci legal perioada de soluționare a dosarului

Румынское гражданство
Pașaportul românesc oferă multe privilegii beneficiarilor – călătorii fără restricții în 175 de țări, posibilitatea de a munci legal în statele Un...
Vizualizat: 2887

Pașaportul românesc oferă multe privilegii beneficiarilor – călătorii fără restricții în 175 de țări, posibilitatea de a munci legal în statele Uniunii Europene sau de a procura acolo o locuință (după perfectarea unui carnet de identitate). Există însă și partea mai puțin luminoasă – perioada de așteptare pentru soluționarea dosarului de cetățenie este exagerat de mare. Acest lucru îi sperie pe mulți dintre cei care își doresc să redobândească cetățenia. Foarte mulți chiar ajung să renunțe la visul său.

Dacă te regăsești printre miile de moldoveni care își doresc pașaportul românesc, probabil te-ai întrebat, nu o dată, dacă există posibilități legale de urgentare dosar cetatenie romana.

După ce am studiat minuțios legislația, îți dăm noutatea bună! Există posibilitte legală de urgentare dosar cetatenie romana! Perioada de soluționare a unui dosar de cetățenie română poate fi redusă aproape de două ori! Cum? Îți explicăm în acest articol pas cu pas procedura.

Решаем старые дела по восстановлению румынского гражданства! 

Sunt sute și chiar mii de dosare de redobândire a cetățeniei romane pentru moldoveni din 2018, 2019, 2020 sau 2021, care încă nu au fost soluționate. Aceste dosare vechi de 5-6 ani pot fi urgentate cu ajutorul unui avocat. 

 

COMPLETEAZĂ FORMULARUL ȘI PRIMEȘTE DETALII 

 

Cât durează redobândirea cetățeniei române?

Redobândirea cetățeniei române este un proces îndelungat și este alcătuit din mai multe etape. Nu există un termen fix care poate fi comunicat la începutul procedurii. Orientativ, putem afirma că procesul – de la depunere dosar și până la perfectarea unui pașaport românesc – durează aproximativ 4-5 ani.  Etapa cea mai de durată constituie verificarea dosarului în cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, care finalizează cu emiterea ordinului ANC.

Din momentul înregistrării dosarului la ANC și până la emiterea ordinului durează în jur de 3-4 ani. Anume acest termen poate fi redus, iar astfel să beneficiezi mult mai rapid de cetățenia română.

Ce este reprezentarea avocatului în instanța de judecată?

În Legea cetățeniei române nr. 21/1991, singurul termen prevăzut pentru examinarea dosarului de cetățenie română este cel de 5 luni. Acest termen începe de la depunerea dosarului până la verificarea îndeplinirii condițiilor necesare. Totuși din practică, termenul respectiv este depășit de 5-6 ori, ajungând până la 4 ani și mai mult. Lucrul acesta se întâmplă din cauza numeroaselor dosare depuse anual. Extinderea termenului este determinată și de insuficiența funcționarilor la instituțiile autorizate din România, atunci când este verificat fiecare dosar. Se verifică dacă toate actele solicitate sunt anexate la dosar și dacă sunt veridice.

Cetatenie romana pentru moldoveni urgentare prin judecată este soluția legală, care obligă Autoritatea Națională pentru Cetățenie să emită ordinul în 30 de zile. Motivul adresării în judecată pentru urgentarea cetateniei romane este că dosarul solicitantului nu se soluționează în termenul stipulat în lege.

Argumente pro și contra adresării în instanță prin intermediul avocatului

Din start, trebuie să menționăm că nu vorbim despre urgentare pentru soluționarea dosarului de cetățenie română. Este o procedură legală, prin care solicitantul de cetățenie, asistat de un avocat, se adresează în instanța de judecată, pentru a-și apăra dreptul de a redobândi cetățenia română în termenii stabiliți de lege.

Cel care acționează în judecată ANC, trebuie să parcurgă toate instanțele – Tribunalul, iar apoi Curtea de Apel. Abia după ce este emisă hotărârea executorie pozitivă de către Curtea de Apel, aceasta devine obligatorie pentru Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Ulterior, ANC va elibera ordinul de redobândire a cetățeniei pentru această persoană.  

Întregul proces – de la acționarea în instanță și până emiterea unei hotărâri executorii durează aproximativ 15 – 20 luni. La modul practic, aceasta poate asigura o urgentare a procedurilor legate de redobândirea cetățeniei române mai mult decât de 2 ori față de termenul actual de soluționare a dosarului. 

Решаем старые дела по восстановлению румынского гражданства! 

Sunt sute și chiar mii de dosare de redobândire a cetățeniei romane pentru moldoveni din 2018, 2019, 2020 sau 2021, care încă nu au fost soluționate. Aceste dosare vechi de 5-6 ani pot fi urgentate cu ajutorul unui avocat. 

 

Juriștii de la JustConsult au identificat soluția pentru dosare de redobandire cetatenie romana, uitate pe rafturile ANC.  Juriștii noștri vor întocmi scrisoare urgentare cetatenie romana și vor solicita ANC să soluționeze aceste dosare într-un termen rezonabil, adică în câteva luni. 

 

JustConsult prestează acest serviciu în baza unui contract juridic și va monitoriza fiecare etapă de examinare a dosarului.

Cine poate să beneficieze de acest serviciu?

Pentru acest serviciu vor fi selectate:

 • Persoanele care au depus dosarul – în 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 sau chiar 2024.
 • Persoanele care intenționează să depună dosarul de cetățenie română.

De ce să soliciți cu JustConsult serviciul adresare în instanță prin intermediul avocatului?

 • Identificăm avocatul cu experiență din România, cu care vei semna contract de asistență juridică;
 • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instanțelor și depunem cererea în judecată, fără paticipaea ta;    
 • Îți garantăm protecția datelor personale, pentru că suntem singura instituție din această nișă care este înregistrată în calitate de operator date cu caracter personal; 
 • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce te asigură că orice plată efectuată este oficială și legală.

Care sunt beneficiile dacă apelezi la JustConsult pentru urgentare ceățenie română? 

Pentru acest serviciu este importantă mentenanța pe care o oferim. În ce constă serviciul de mentenanță în urgentare dosar cetatenie romana? 

 • Vom ține legătura cu avocatul și vom solicita informații la fiecare etapă pe care o va parcurge în instanță;
 • Vei avea acces la numărul dosarului înregistrat în instanță. Respectiv, ai zero riscuri că avocatul nu va depune dosarul în instanță și că doar va mima procesul în așteptarea soluționării acestuia la ANC;
 • Dacă doar intenționezi să depui dosarul de cetățenie, efectuăm toate procedurile în locul tău – îți pregătim dosarul, te programăm la ANC și îți oferim transport tur-retur spre România pentru a depune dosarul;
 • În decurs de aproximativ 15 – 20 luni vei avea un răspuns pozitiv de soluționare a dosarului de cetățenie română;
 • Îți vom comunica când va fi emis ordinul ANC de redobândire a cetățeniei române;
 • În aceste timp, cât noi ne ocupăm de dosarul tău, îți poți planifica acțiunile.

Suntem o companie juridică ce activează în acest domeniu din 2003. Am acumulat în tot acest timp suficientă experiență și cunoștințe pentru a îndruma orice cetățean în procesul de redobândire a cetățeniei și a perfectării actelor românești.    

Dacă dorești ca JustConsult să-ți vină în ajutor și să te scutească de așteptare îndelungată pentru soluționarea dosarului de redobândire a cetățeniei române, atunci completează formularul, iar noi te vom contacta.  

 • Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea specialistului companiei, sună la numărul de telefon 022 80 20 80.  

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул