Alocație pentru copil
Sigur și 100% legal
Video cover

Ce este alocație pentru copil?

Alocație pentru copil este indemnizația din bugetul României, acordată copiilor cetățenilor români, care au domiciliul stabilit pe teritoriul României și dețin buletin românesc (cel puțin un părinte). Conform, Ministerul Finanțelor cuantumul alocațiilor va fi majorat etapizat (în cinci etape), până la finalul anului 2021. Astfel, copiii cu vârsta între 0 și 2 ani vor primi 125 euro, iar copii cu vârsta între 2 și 18 ani vor primi 60 euro lunar.

La momentul actual, alocațiile de stat pentru copii constituie suma de 427 RON pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 214 RON pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii. În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

Unde poți perfecta alocație pentru copil?

Cererea privind acordarea alocației de stat se depune în raza domiciliului părintelui la Direcția Generală Asistență Socială și protecția copilului din cadrul primăriei.

Pentru a obține alocație pentru copil ai nevoie de:

 1. Certificat de naștere românesc al copilului minor
 2. Certificat de căsătorie românesc sau declarație notarială
 3. Adeverință de la CNAS din partea ambilor părinți (prin care se va atesta faptul că nu primiți alocații în Republica Moldova)
 4. Certificate de cetățenie ale ambilor părinți
 5. Declarație privind domiciliul copilului din partea solicitantului
 6. Buletin de identitate românesc al părintelui care solicită alocații
 7. Buletin de identitate moldovenesc sau românesc al celuilalt părinte
 8. Extras de pe contul bancar

De ce să soliciți alocație pentru copil cu JustConsult?

 • Îți pregătim dosarul cu toate actele necesare
 • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate
 • Faci un singur drum în România pentru deschiderea contului bancar
 • Ești asistat de către un partener al companiei pe tot parcursul aflării în România
 • Îți asigurăm transport tur-retur
 • Depunem dosarul de alocații în cadrul instituției

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult, scrie-ne datele tale în formularul de mai sus și te apelăm în scurt timp.

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Știm că vrei să obții cetățenia și actele românești cât mai rapid. Totuși, procedura legală e una pentru toți și nimeni nu poate garanta un termen în care va fi perfectat dosarul. La consulatele României din Republica Moldova vei aștepta mai mult, deoarece există programare. Poți câștiga însă timp, dacă depui personal actele în România. Iar noi suntem aici să te ajutăm.

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin. Pentru că știm prea bine procedura, te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image