Cardul românesc expiră. Ce trebuie sa fac să mai primesc alocația din România pentru copii?

Alocații pentru copii
Alocația din România pentru copii se transferă lunar pe un cont bancar românesc. Pentru ca banii să intre în cont este necesar să deții un cont într-o ...
Vizualizat: 1909

Alocația din România pentru copii se transferă lunar pe un cont bancar românesc. Pentru ca banii să intre în cont este necesar să deții un cont într-o bancă din România. În același, timp, pentru a extrage alocație pentru copii vei avea nevoie de un card bancar valid.

Valabilitatea cardului bancar, de obicei, este de 3 ani. La expirarea acestuia, pentru a avea posibilitatea să extragi în continuare banii din cont, va fi necesar să reînnoiești cardul român.

Ce se întâmplă cu alocația pentru copil dacă cardul bancar românesc a expirat?

Expirarea cardului bancar nu înseamnă că și contul bancar se va închide. Dacă cardul tău bancar a expirat și nu ai reușit din timp să-l reînnoiești,  vei primi în continuare alocație copii România în cont.

Pentru a avea acces la banii pe alocația pentru copii din România va trebui să intri în posesia unui nou card bancar.

Reemitere card bancar românesc, cum solicit?

Cu o lună până la expirarea cardului, de regulă, băncile comerciale emit în mod automat un card nou. Cardul va fi păstrat în sucursala unde ai deschis contul.

În continuare, ai două opțiuni pentru a intra în posesia cardului bancar și să poți beneficia de alocația românească pe copil.

Poți ridica cardul din sucursala unde ai deschis contul. De asemenea, poți solicita livrarea cardului la o adresă din România sau din străinătate.

Dacă nu ai posibilitate să mergi în România, trebuie să contactezi banca, la oficiul său central, pentru a discuta detaliile. În cazul trimiterii în străinătate, trebuie să suporți costul expedierii.

Pașii pentru a solicita expedierea cardului bancar în Republica Moldova

Dacă vrei să-ți fie transmis cardul bancar reemis în Republica Moldova vei suporta costul expedierii. Pentru expedierea cardului prin poșta DHL vei achita preț de 50 de euro, care vor fi extrași din contul tău.

Primul pas este să apelezi la numărul de telefon de la sediul central al băncii. Îl găsești pe pagina web a băncii.

După efectuarea apelului va răspunde robotul automat al băncii. Acesta va propune să tastezi opțiunea „Carduri bancare”. După tastarea opțiunii respective, la apel va răspunde un funcționar al băncii.

Va trebui să-i comunici funcționarului despre faptul că a expirat cardul deținut de tine și că se dorești reemiterea unui nou card.

Pentru a se asigura că ești deținătorul cardului, funcționarul îți va adresa mai multe întrebări, solicitând date cu caracter personal ale tale și date ale cardului expirat.

După ce funcționarul se va asigura că vorbește cu deținătorul cardului va întreba cum dorești să ridici cardul bancar.

Dacă nu ai posibilitate de a merge în România, vei indica adresa de domiciliu din Republica Moldova. Nu uita să indici ca referință numărul de telefon din Republica Moldova. În baza acestuia vei obține ulterior PIN-ul cardului.

După ce funcționarul băncii va introduce toate datele legate de adresa unde să fie livrat cardul, vei mai expedia un mesaj pe adresa de e-mail a băncii, prin care să confirmi solicitarea.

Când cardul îți va fi livrat de către curier vei urma instrucțiunile, pe care le găsești împreună cu cardul. Astfel vei intra în posesia PIN-ului.

Cum procedez dacă beneficiez de alocație pentru un copil și doresc să primesc pentru al doilea copil nou-născut?

Dacă deții deja un cont bancar în România, pe care primești alocația pentru copil și dorești să soliciți alocație pentru al doilea copil, nu mai este necesar să deschizi alt cont. Poți solicita plata alocației în primul cont.

Pentru aceasta vei solicita extrasul de pe contul bancar actual pe care primește alocații pentru primul copilul minor. Extrasul respectiv îl vei anexa la dosarul de alocații pentru al doilea copil minor.

Respectiv, vei primi alocație românească pentru ambii copii pe un singur cont.

Cât constituie o alocație pentu copii în România în 2022? 

Începând cu 1 ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii este stabilită în mărime de:  

  • 600 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 
  • 243 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani; 
  • 600 delei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap. 

De asemenea, conform ordonanței de urgență a Guvernului României, aprobată la 15 decembrie 2021, alocația pentru copii în România va crește și după 2022. Începând din ianuarie 2023, alocația pentru copii va avea o creștere anuală în funcție de rata medie a inflației. 

JustConsult te ajută să obții ușor și fără griji alocația românească pentru copii

Compania JustConsult oferă servicii, prin care asistăm doritorii de a obține alocația din România pentru copii. Cu noi ai siguranța că sunt respectate toate procedurile legale. Garanția executării fiecărui punct o oferim prin contractul de prestare servicii. 

Cu JustConsult actele tale sunt în deplină siguranță, confidențialitatea datelor fiind respectată. Aceasta pentru că suntem înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal. Astfel, primești garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări de acte. 

Ne asigurăm ca toate documentele (acte necesare alocații pentru copii cu cetățenie română) sunt în regulă și nu conțin erori. 

Oferim transport exclusiv la ora și până la locația necesară. 

  • Pentru o consultație urgentă din partea specialistului companiei, completează formularul de pe pagina JustConsult sau sună la numărul de telefon 022 10 50 80.
 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul