Vrei să depui dosarul pentru redobândirea cetățeniei române și ai nevoie de cazier judiciar moldovenesc? Află cum să îl obții rapid, sigur și absolut legal!

Cetățenie română
Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române, pe lângă lista actelor de stare civilă (în copii și original) și a declarațiilor de la notar, trebuie ...
Vizualizat: 9102
cazier judiciar

Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române, pe lângă lista actelor de stare civilă (în copii și original) și a declarațiilor de la notar, trebuie să conțină și cazier judiciar moldovenesc, prin care se confirmă sau infirmă antecedentele penale ale cetățeanului care solicită redobândirea cetățeniei române.

Ce reprezintă cazierul judiciar?

Cazierul judiciar reprezintă totalitatea însemnărilor făcute de justiție cu privire la antecedentele judiciare ale unei persoane (condamnări, cercetări penale, etc.). Acesta este un certificat care atestă dacă persoana în cauză este condamnată sau dacă au fost luate măsuri cu caracter penal împotriva acesteia.

Pe lângă cazierul judiciar simplu, autoritățile Republicii Moldova pot elibera la cererea persoanei și cazier judiciar detaliat. Cazierul judiciar detaliat se eliberează preponderent cetățenilor care au antecedente penale. În cazierul judiciar detaliat sunt indicate date suplimentare care nu se conțin în cazierul judiciar simplu. Astfel, cazierul judiciar detaliat conține asemenea informații cu privire la:

 1. Aflarea în prezent sub urmărire penală
 2. Fapta săvârșită
 3. Pedeapsa aplicată
 4. Executarea pedepsei aplicate

De regulă, cazierul judiciar detaliat este necesar acelor persoane care anterior au fost urmăriți/condamnați penal. Astfel, la prezentarea acestuia autorităților competente le va fi mai ușor să înțeleagă situația în care anterior persoana s-a aflat.

Condițiile solicitării cazierului judiciar detaliat sunt similare ca și în cazul solicitării cazierului simplu. Totuși, există în cazuri în care persoana a fost condamnată penal să i se solicite o copie de pe sentința definitivă. Astfel, recomandăm ca înaintea solicitării cazierului judiciar detaliat să întreprindeți acțiunile corespunzătoare pentru a intra în posesia sentinței de condamnare/achitare.

Pentru ce se solicită un cazier judiciar?

 • Pentru dobândirea cetățeniei oricărui stat european (cazierul moldovenesc care se anexează la dosarul de redobândire a cetățeniei române)
 • Pentru obținerea permisului de ședere într-o țară străină
 • Pentru angajarea oficială la muncă peste hotare (angajatorul poate solicita cazierul românesc sau moldovenesc)
 • Pentru perfectarea vizei de călătorie în țările în care funcționează regimul de vize

Cum obții cazierul judiciar moldovenesc?

Acest act poate fi obținut atât personal, cât și prin procură, la sediul Ministerului Afacerilor Interne în cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale, pe str. Iacob Hîncu 3A, mun. Chișinău sau prin completarea cererii online pe: https://servicii.gov.md/.

Care sunt pașii dacă doriți să perfectați un cazier judiciar personal?

Ca să depui cererea ai nevoie de actul tău de identitate și posibilitatea de a achita serviciul. Achitarea poate fi făcută atât prin intermediul transferului bancar, cât și cu ajutorul terminalelor QIWI – 24/24 ore, 7 zile pe săptămână. Prețul cazierului judiciar este de 60 de lei pentru perfectarea acestuia timp de 24 ore și 30 de lei timp de 10 zile calendaristice. 

Documentele necesare pentru ridicarea cazierului judiciar:

 1. Actul de identitate
 2. Documentul de plată

Eliberarea cazierelor judiciare:

 • La Serviciul tehnologii informaţionale al MAI – de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.
 • La Cancelariile Inspectoratelor raionale de poliţie ale IGP al MAI – conform datelor indicate în bonul de plată.

Important!

Cazierul judiciar se ridică doar personal sau de către un reprezentant în baza originalului procurii autentificate notarial. În cazul în care vei ridica actul de sine stătător, îți recomandăm să îți faci timp suficient pentru că procesul ridicării cazierului judiciar durează de regulă 1 oră sau 2.

În cazul în care nu dispui de suficient timp pentru a perfecta cazierul judiciar, oricând poți apela la JustConsult.

Dacă dorești să soliciți un cazier judiciar prin intermediul JustConsult este nevoie să urmărești următorii pași:

 1. Este nevoie să perfectezi o procură: Prin această procură o persoană, numită mandant, îl împuterniceşte pe un terţ, numit mandatar, pentru ca acesta din urmă să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea cazierului judiciar.
 2. Dacă te afli în afara Republicii Moldova poți beneficia de serviciile companiei perfectând o procură la Consulatul Republicii Moldova sau la un notar din ţara în care te afli (în cazul în care vei perfecta o procură la notar, va trebui să apostilezi procura).
 3. Atunci când cazierul judiciar este gata, îl poți ridica de la sediul JustConsult sau poți solicita livrarea acestuia prin poștă la adresa ta de peste hotare.

De ce este mai ușor să apelezi la JustConsult?

 • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate
 • Obții actul rapid și absolut legal, fără să faci drumuri în plus
 • Ai garanția că vei primi actul în termenul solicitat

Ai și alte întrebări? Poți primi consultație gratuită la numărul de telefon: 022 10 50 80 sau completează formularul de pe site cu datele tale personale și vei fi telefonat în scurt timp.

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul