Am pierdut certificatul de cetățenie română. Cum perfectez actele românești?

Румынское гражданство
Am pierdut certificatul de cetățenie română – o constatare la care poate ajunge oricine. Nu este însă un motiv de panică, totul este reparabil, iar...
Vizualizat: 859

Am pierdut certificatul de cetățenie română – o constatare la care poate ajunge oricine. Nu este însă un motiv de panică, totul este reparabil, iar JustConsult oferă ajutor în orice situație.

Multe situații imprevizibile pot avea loc în viață, iar de pierderea sau deteriorarea actelor  nu este scutit absolut nimeni. Oricui i se poate întâmpla să constate lipsa certificatului de cetățenie română. Reprezentând o simplă foaie, certificatul de cetățenie română cu ușurință poate fi rupt din greșeală.

Noutatea mai puțin bună este că acest certificat este necesar de fiecare dată când vei obține un act românesc. Certificatul de cetățenie română este obligatoriu la transcrierea actelor de stare civilă, perfectarea unui pașaport sau buletin de identitate.

Dacă ți s-a întâmplat să constați că ai pierdut certificatul de cetățenie română sau că documentul român este deteriorat, păstrează caluml. Citește acest articol până la urmă și vei găsi soluțiile cum să acționezi pas cu pas. 

Duplicatul certificatului de cetățenie, cum îl soliciți?

Este necesar de precizat că duplicat al certificatului de cetățenie va fi eliberat doar de către Consulatele României. Duplicat poate solicita doar persoana căria i-a fost eliberat anterior un certificat de cetățenie română.

Pentru eliberarea duplicatului certificatului de cetățenie – fie că a fost solicitată rectificarea Ordinului ANC, fie că acesta a fost pierdut, furat sau deteriorat, va trebuie să efectuezi o programare pe econsulat.ro la categoria CETĂŢENIE→Redobândirea / acordarea cetățeniei române→Eliberarea Duplicatului Certificatului de Cetățenie.  

Accesează această pagină, unde vei completa cu informațiile cerute la fiecare rubrică.  Ulterior,  în ziua și la ora când ești programat, te vei prezenta la Consulat, unde vei depune următoarele documente: 

 • 2 fotografii color identice, de dată recentă, ale titularului sau ale minorului (după caz); 
 • Certificatul de cetățenie în original – cel care conține eroare (după caz); 
 • Buletinul de identitate al titularului/părintelui și fișa acestuia; 
 • Declarația olografă, scrisă „de mână” pe propria răspundere cu privire la circumstanțele în care a fost pierdut certificatul de cetățenie sau declarația de la secția de politie cu privire la furtul certificatului de cetățenie sau certificatul deteriorat propriu-zis. 

Furnizarea de informație privind cetățenia română, ce reprezintă? 

Furnizarea de informație are aceeași valoare juridică ca și certificatul de cetățenie (foaia galbenă), eliberat la depunerea jurământului. Deosebirea este că va arăta altfel, reprezentând în sine o scrisoare prin care autoritățile române confirmă că ești cetățean român. Furnizarea de date o vei solicita la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor.

Furnizare de date vei solicita atunci când nu ai timp să aștepți eliberarea unui duplicat al certificatului de cetățenie.

În cazul în care ai redobândit cetățenia română, fiind minor, împreună cu unul dintre părinți, la fel soluția este furnizarea de date.

Furnizarea o vei prezenta obligatoriu atunci când îți vei perfecta actele românești. 

JustConsult te poate ajuta să-ți restabilești actul ce demonstrează cetățenia română.

La solicitarea serviciului furnizare certificat de cetățenie concomitent cu perfectarea unui act românesc, beneficiezi de ofertă specială – reducere în valoare de 1000 de lei.

Ce acte sunt necesare pentru clarificarea cetățeniei române prin furnizare de date

 • Certificatul de naștere MD sau RO (copie )
 • Certificatul de căsătorie MD sau RO (copie )
 • Buletinul de identitate MD sau RO (copie)
 • Pașaportul MD sau RO (copie )
 • Orice document românesc care poate ajuta la clarificarea statutului de cetățean român

De ce să apelezi la JustConsult când ai nevoie de acte românești?    

 Cu JustConsult beneficiezi de consultanță și mentenanță la orice etapă pentru redobândirea cetățeniei române sau de perfectare a actelor românești. 

JustConsult te asistă să parcurgi fiecare etapă legal, corect și rapid.

De asemenea, cu JustConsult ai încredere că actele tale sunt în deplină siguranță, noi fiind unica companie din Republica Moldova din domeniul cetățeniei române, care a fost înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal. Ducem responsabilitate pentru actele, pe care ni le încredințezi, dar și de confidențialitatea datelor.     

Dacă vrei să beneficiezi de o consultație profesionistă, completează formularul pe pagina justconsult.md  iar un consultant va reveni cu un apel.     

 • Pentru o consultație din partea expertului companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80     

  

  

  

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул