ANC va urgenta prelucrarea cererilor de acordare a cetățeniei române. Vezi ce dosare vor fi verificate până în iunie

Румынское гражданство
Noutățile bune pentru moldovenii care așteaptă că se va urgenta examinarea cererilor de acordare a cetățeniei române vin iarăși de la Autoritatea Naț...
Vizualizat: 1336

Noutățile bune pentru moldovenii care așteaptă că se va urgenta examinarea cererilor de acordare a cetățeniei române vin iarăși de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC). Dosarele au început să fie procesate într-un tempo mai rapid. Potrivit datelor publicate de ANC, în ianuarie – martie 2022, au fost soluționate, prin ordin, un număr de 15.399 cereri de cetățenie, față de 13.277 de cereri, pentru a care a fost eliberat ordin în ultimul trimestru al anului 2021.

ANC va urgenta acordarea cetățeniei – 20 de mii de dosare pot fi soluționate în următoarele 3 luni

Totuși, în primul trimestru al anului 2022, ANC nu a reușit să atingă obiectivul propus pentru această perioadă de 20 de mii de dosare soluționate. Aceeași proiecție – de 20 de mii de dosare soluționate, este menținută de către instituție și pentru trimestru II. Aceasta înseamnă în următoarele trei luni ANC planifică să soluționeze dosarele cuprinse între numerele 58.450/RD/2019 – 78.450/RD/2019.

Pentru a atinge obiectivul propus de a urgenta examinarea cererilor de acordare a cetățeniei române, ANC anunță că a optimizat unele segmente ale activității sale. Această impulsionare se planifică de obținut și prin consolidarea dialogului cu partenerii instituționali – Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, pot fi obținute mai rapid avizele de la instituții.

De asemenea, instituția a adoptat măsuri în sensul creșterii numărului de locuri disponibile pentru depunerea solicitărilor de cetățenie la sediul ANC din București și pentru creșterea numărului sesiunilor de jurământ.

În pofida acestor măsuri, în perioada 01 ianuarie 2022 – 31 martie 2022 au fost înregistrate un număr de 9.094 de cereri de acordare/redobândire a cetățeniei române, în scădere cu 4041 de cereri comparativ cu trimestrul IV al anului 2021.

Primul trimestru a prilejuit organizarea la sediul ANC a unui număr de 68 de sesiuni de jurământ. La aceste ceremonii au fost invitate 3979 de persoane dintre care 2791 persoane au depus jurământul de credință. Astfel, au fost eliberate un număr de 3660 de certificate de cetățenie dintre care 869 pentru minori.

ANC mai anunță că, în perioada 2010-2022, a înregistrat peste 935.000 de cereri privind cetățenia română. Au fost aprobate sau respinse prin ordin al Președintelui ANC peste 792.000 de cereri. Totodată, peste 79.000 de solicitanți au devenit cetățeni români, prin depunerea jurământului de credință față de România la sediul ANC.

De ce să apelezi la JustConsult pentru redobândirea cetățeniei române?  

Dacă apelezi la JustConsult ai siguranța că dosarul tău pentru redobândirea cetățeniei române este pregătit corect. Astfel, nu riști să depui un dosar incomplet sau să-ți fie respins.

JustConsult te asistă să parcurgi fiecare etapă legal, corect și rapid. Oferim garanție pentru fiecare serviciu solicitat. Semnăm contract de prestări-servicii, dar și oferim bon fiscal pentru fiecare plată efectuată.

De asemenea, cu JustConsult ai încredere că actele tale sunt în deplină siguranță. Suntem unica companie din Republica Moldova din domeniul cetățeniei române, înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal. Ducem responsabilitate pentru actele, pe care ni le încredințezi, dar și de confidențialitatea datelor.

  • Dacă vrei să beneficiezi de o consultație, completează formularul din dreapta paginii, iar un consultant va reveni cu un apel.

Dacă ai nevoie urgent de o consultație, sună 022 10 50 80 (Oficiul din Chișinău); 022 80-20-81 (Oficiul din Bălți);  022 80-20-83 (Oficiul din Cahul).  

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул