Cetățenie română
Sigur și 100% legal
Video cover

Completează mai jos datele de contact și un specialist te va apela în scurt timp pentru a-ți oferi o consultație

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?

Redobândirea cetățeniei române

Compania JustConsult oferă servicii pentru redobândirea cetățeniei române de către moldoveni. Oferim garanție în baza contractului de prestări servicii, prin care ne obligăm să respectăm procedura legală la depunerea actelor pentru cetatenie romana.

Suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal. Astfel, ai siguranța că va fi respectată confidențialitatea datelor tale. Acest factor îți oferă garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase și de falsificări ale actelor.

Ne asigurăm ca documentele tale (lista de documente pentru obținerea cetateniei ) nu conțin erori și le aranjăm conform cerințelor instituției. Oferim transport până în România la ora necesară.

Te asigurăm că vei primi o atitudine respectuoasă atât din partea șoferului, cât și din partea însoțitorului, care va avea grijă să te ghideze pe durata aflării în România.

Primești bon fiscal pentru toate serviciile plătite, ceea ce îți oferă siguranța că obtii cetatenia romana absolut legal și nu ai riscul să fii „tras pe sfoară”.

Cu JustConsult depui pentru cetățenie română cu reducere!

La achiziționarea a 3 servicii concomitent (programare depunere dosar, pregătire dosar, transport tur-retur în România) primești o reducere de 500 lei.

Cetățenie română

La depunerea dosarului pentru redobândirea cetățeniei române beneficiezi de 500 de lei reducere!
Ce primești la reducere?

 • Programare pentru depunere la ANC
 • Pregătirea dosarului conform rigorilor (verificare, aranjare conform cerinței instituției)
 • Transport tur-retur de tip BusnessClass spre România

Sună 022 10 50 80 sau lasă un mesaj și expertul tău îți va oferi toate detaliile.

Ce este redobândirea cetățeniei române de către moldoveni?

Oricare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la redobândirea cetățeniei române în baza rudelor (părinți, bunici, străbunici), născute pe teritoriul României Mari până în 28 iunie 1940. Cetățenia română se redobândește de către moldoveni în baza art.11 din Legea cetățeniei.

Care sunt etapele procesului de redobândire a cetățeniei române?

 1. Colectarea actelor de stare civilă moldovenești pentru completarea dosarului de cetățenie română;
 2. Programarea pentru depunerea dosarului de cetățenie;
 3. Legalizarea copiilor actelor de stare civilă și de identitate la notar;
 4. Aplicarea apostilei pe actele din dosar;
 5. Solicitarea cazierului judiciar moldovenesc;
 6. Pregătirea dosarului pentru depunere;
 7. Depunerea dosarului la unul dintre Consulatele României sau în cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România.

Cetățenie română – lista de acte pentru dosar:

 • Actele de stare civilă proprii;
 • Actele de stare civilă ale părinților;
 • Actele de stare civilă ale bunicilor/străbunicilor;
 • Declarații notariale;
 • Cazierul judiciar;
 • Cererea de redobândire a cetățeniei române.

În cât timp redobândești cetățenia română?

După depunerea dosarului, Președintele Comisiei dispune de fixarea primului termen când Comisia va verifica întrunirea condițiilor necesare acordării sau redobândirii cetățeniei române. Potrivit art.11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, răspunsul comisiei trebuie să vină în cel mult 5 luni de la data înregistrării cererii. Anume la termenul dat se face referire cel mai des, invocându-se faptul că dosarul se soluționează în decurs de 5 luni. În realitate însă acest termen nu se respectă, iar perioada de examinare a dosarului este depășită chiar și de 6-7 ori, ajungând până la 3-4 ani.

În ceea ce ține de procedurile legale în procesul de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni există și multe mituri. Cele mai populare dintre acestea vizează urgentarea cetățeniei, transcrierea rapidă a certificatului de naștere și perfectările actelor într-un termen mai mic decât cel prevăzut de lege.

Este important să ții minte că procedura legală e una pentru toți! Orice abatere de la termenii legali ar trebui să-ți ridice suspiciuni privind legalitatea acțiunilor. În cel mai bun caz, îți va fi respins dosarul, în cel mai rău caz – vei obține acte false și, respectiv, un dosar penal pentru infracțiune.

 • Completează formularul de pe pagină și beneficiezi de o consultație telefonică gratuită, în care îți vom explica fiecare pas pe care trebuie să îl parcurgem împreună.

De ce să obții cetățenia română cu JustConsult?

 • Verificăm corectitudinea datelor din actele tale;
 • Te ajutăm cu perfectarea duplicatelor (obtinerea documentelor vechi în Moldova);
 • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instituției (cetatenia romana lista de acte);
 • Te programăm pentru a depune dosarul de cetățenie română;
 • Îți oferim un avocat (în cazul în care vrei să depui dosarul mai rapid);
 • Asigurăm transport zilnic direct către instituția din România;
 • Îți garantăm protecția datelor cu caracter personal;
 • Garantăm calitatea serviciilor juridice în baza unui contract de prestare servicii;
 • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat.

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult în depunerea actelor pentru cetățenie română, scrie-ne datele tale în formularul de mai sus și te apelăm în scurt timp.

 • Dacă ai nevoie urgent de consultația gratuită a consultantului JustConsult sună la 022 10 50 80.

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Știm că vrei să obții cetățenia și actele românești cât mai rapid. Totuși, procedura legală e una pentru toți și nimeni nu poate garanta un termen în care va fi perfectat dosarul. Este important să pregătești corect dosarul. La Consulatele României din Republica Moldova vei aștepta mai mult o programare pentru a depune dosarul, deoarece sunt multe cereri. Poți câștiga însă timp dacă depui actele în România. Iar noi suntem aici ca să te ajutăm.

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin, pentru că știm bine procedura! Te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image
Lasă-ne date de contact și primește consultație Gratuită

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?