ANC a schimbat prognoza pentru iulie-septembrie 2022. Vezi câte dosare de cetățenie română planifică să aprobe

Другое
Dosarele de cetățenie română, în trimestrul II al anului 2022, au fost examinate într-un tempo mai lent. Aceasta dacă să facem comparație cu primele tr...
Vizualizat: 995

Dosarele de cetățenie română, în trimestrul II al anului 2022, au fost examinate într-un tempo mai lent. Aceasta dacă să facem comparație cu primele trei luni ale anului. Pentru iulie-septembrie 2022, Autoritatea Națională pentru Cetățenie vine, la fel, cu o prognoză mai modestă de dosare, pe care planifică să le examineze.

Aceste concluzii reies din Raportul de activitate al ANC pentru perioada aprilie-iunie 2022, publicat pe pagina oficială a instituției.

Deși Autoritatea Națională pentru Cetățenie anunță că a întreprins mai multe măsuri pentru a impulsiona procesul, în lunile aprilie-iunie 2022 au fost soluționate, prin ordin al președintelui ANC, un număr de 13.039 de cereri de cetățenie. Pentru comparație, în ianuarie-martie 2022 au fost soluționate 15.399 de cereri de cetățenie.

ANC estimează 15.000 de dosare soluționate în lunile iulie-octombrie

Pentru trimestrul III al anului 2022, ANC are o proiecție de circa 15.000 de dosare, ce urmează a fi înaintate spre analiză și soluționare. Această estimare vizează cererile de redobândire depuse în temeiul art. 11 din Legea cetățeniei române.

Dacă aruncăm o privire asupra prognozelor ANC de la început de an, vedem că atunci se estima un număr de 20.000 de dosare soluționate trimestrial. Aceasta înseamnă că ANC a redus cu 5.000 pronosticul anterior.

Pentru următoarele trei luni, ANC planifică o evoluție a dosarelor cu numere cuprinse între 78.450/RD/2019 – 93.450/RD/2019.

Totuși, un aspect important de menționat este că dosarele nu sunt examinate în ordinea depunerii. În practică, la momentul de față sunt soluționate dosare cu numere anterioare celor indicate în prognoza ANC.

69 de sesiuni de jurământ la sediul ANC

În al doilea trimestru au fost organizate la sediul ANC a unui număr de 69 de sesiuni de jurământ. Din totalul de 4082 de persoane invitate, 2984 persoane au depus jurământul de credință. Astfel, au fost eliberate un număr de 3813 de certificate de cetățenie, dintre care 829 pentru minori.

Comparativ cu trimestrul precedent, la sediul ANC s-a organizat cu o sesiune de jurământ mai puțin. Au fost invitați la jurământ 3979 de persoane, dintre care 2791 de persoane au depus jurământul de credință.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie anunță că a întreprins mai multe acțiuni pentru a facilita programările online. În acest scop, au fost efectuate lucrări tehnice de optimizare a platformei de programare online.

Важно!

Dacă nu vrei să aștepți 3 sau 4 ani soluționarea dosarului de redobândire a cetățeniei române, există o modalitate legală de a pune presiune pe Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Această procedură prevede acționarea ANC în instanță de judecată prin intermediul unui avocat din România. Doar prin această metodă poți obține legal ca ANC să-ți soluționeze cererea de redobândire a cetățeniei române în cel mult 15 luni.

Orice alte metode sunt sau false, sau ilegale și pot cauza respingerea dosarului tău și pierderea posibilității de a redobândi cetățenia română.

Dacă nu dorești să aștepți 3 ani să apară Ordinul ANC, solicită serviciul reprezentarea avocatului pentru a obținere cetățenie română prin judecată.

De asemenea, JustConsult oferă mentenanță și suport pentru programare online și depunere dosar de redobândire a cetățeniei române.

  • Pentru a obține o consultație din partea specialistului companiei, completează formularul de pe pagina JustConsult. Dacă ai nevoie de o consultație urgentă sună la numărul de telefon 022 10 50 80.  
 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул