Cât costă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc în 2023

Другое
Regulile pentru Preschimbare permis de conducere moldovenesc în românesc în 2023 nu diferă substanțial de cele existente în 2022. Procedura legală a răm...
Vizualizat: 910

Regulile pentru Preschimbare permis de conducere moldovenesc în românesc în 2023 nu diferă substanțial de cele existente în 2022. Procedura legală a rămas aceeași și un permis românesc poate fi solicitat de către persoanele cu dubla cetățenie. Condiția este ca solicitantul să dețină un buletin de identitate românesc valabil cu domiciliul în România.

Avantajul preschimbării permisului este că vei obține un permis european, fără a mai susține examene din nou. Tot ce trebuie să faci este să depui dosarul la instituția responsabilă din România, iar apoi să-ți ridici noul tău permis.  

În ce constă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc? 

Procedura de preschimbare a permisului este destul de simplă, doar că implică anumiți pași, ce trebuie respectați.  

În primul rând, vei forma un dosar cu acte solicitate și vei perfecta fișa medicală la o clinică autorizată din România. Apoi, vei depune cererea și actele la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, conform domiciliului tău din România. Peste o perioadă va trebui să revii pentru a-ți ridica permisul românesc.  

Ce este important să ții cont de faptul că, odată cu cererea de preschimbare, vei depune permisul tău de conducere moldovenesc. Aceasta pentru că, potrivit legii, nu poți deține două permise concomitent.  

Cât costă preschimbarea permisului de conducere moldovenesc în românesc? 

Cheltuielile pe care le vei suporta vor include taxa impusă de către statul român pentru perfectarea permisului propriu zis, taxa pentru perfectarea fișei medicale, precum și costurile de deplasare în România.  

Taxele nu sunt atât de mari ca să devină o povară. Iată de ce, problema financiară nu trebuie să te împiedice în procesul de perfectare a permisului de conducere. Mai ales că, odată ce ai un carnet auto eliberat de statul român, obții o serie de avantaje.

Deci, să facem un calcul. Taxa pentru preschimbare peremis de conducere moldovenesc în românesc în 2023 este 89 de lei românești, echivalentul a 366 de lei moldovenești sau circa 18 euro. 

Această taxă nu se mai plăteşte la ghişeu, odata cu depunerea documentelor, ci poate fi achitata online, pe ghiseul.ro sau pe site-ul Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor.

Taxa pentru schimbarea permisului auto în 2023 poate fi achitata şi prin OP în contul BCR, CEC Bank şi în reţeaua de staţii SelfPay.

Pentru controlul medical și obținerea fișei medicale la o clinică autorizată din România vei mai achita între 100 – 250 de lei RON sau între 500 și 2000 de lei moldovenești.  

De asemenea, vei suporta și niște cheltuieli de transport până în România.

Biletul pentru o călătorie cu autobuzul spre București, din gară, vei achita 1200 de lei tur/retur. Ține cont că vei face cel puțin 2 drumuri în România – pentru a depune cererea și pentru a-ți ridica permisul perfectat. În cazul în care nu vei reuși însă să treci toți medicii și să depui cererea într-o  zi, vei mai avea nevoie de cazare sau vei mai face un drum suplimentar.  

Cât timp durează până obții permisul românesc

Specificul procedurii de preschimbare a permisului este că nu există un termen fix când va fi emis actul. Autoritățile din România vor face mai multe demersuri pentru a verifica legalitatea actului tău. Abia după ce vor primi avizele necesare, vor trece la perfectarea propriu-zisă a carnetului auto românesc.  

Preschimbarea durează în jur de 4-5 luni. Dacă apelezi la procedura de urgentare prin misiune diplomatică – de la 2 săptămâni până la 2 luni.

Cum te ajută JustConsult să obții rapid și ușor permisul de conducere românesc? 

Când alegi să-ți perfectezi permisul de conducere românesc de sine stătător va trebui să ții cont toate aspectele: să te asiguri că ai toate actele la dosar; să prinzi programare la instituția din România; să identifici clinica autorizată din orașul unde vei depune cererea; să treci toți medicii pentru perfectarea fișei medicale; să identifici transport tur/retur spre România. Dacă nu reușești să perfectezi fișa medicală într-o zi, vei căuta cazare în România. Peste câteva luni, vei mai reveni la instituție pentru a verifica dacă permisul deja este perfectat, iar la final – pentru a-l ridica.  

Poți însă scăpa de toate aceste griji. Apelează la compania juridică Just Consult, care te va ajuta să preschimbi rapid, ușor și legal permisul de conducere.   

JustConsult are grijă ca actele tale să corespundă cerințelor de preschimbare a permisului de conducere. Te programăm online pentru depunerea dosarului și îți oferim transport confortabil până în România, tur-retur.  

Te programăm din timp la o clinică de specialitate autorizată, unde vei obține fișa medicală într-o zi, absolut legal. Ești scutit de a sta la cozi interminabile și a pierde timp și bani.  

Suportul JustConsut îl vei simți până în momentul în care vei avea permisul de conducere românesc în buzunar. Verificăm periodic dacă permisul tău este perfectat și ți-l aducem în Republica Moldova.  

La solicitare, îți vom livra permisul românesc chiar acasă la tine. Dacă nu te afli în Moldova – livrăm în orice țară unde ești stabilit. 

Cu JustConsult ai garanții juridice că totul e legal 

JustConsult oferă garanții juridice pentru fiecare serviciu sau act perfectat.  

  • Ai garanții de executare a tuturor angajamentelor, printr-un contract pe care îl vei semna chiar de la început. 
  • Bon fiscal pentru fiecare plată efectuată 
  • Siguranța datelor personale. În domeniul cetățeniei române, JustConsult este unica companie din Republica Moldova, înregistrată operator de date cu caracter personal. 
  • Parc de transport propriu. JustConsult efectuează toate cursele spre România cu microbuze confortabile și sigure.  

JustConsult îți vine în ajutor și te scutește de drumuri în plus, nervi și timp pierdut. Completează formularul de pe pagina justconsult.md, iar noi te vom contacta.    

 Sună acum la numărul de telefon 022 10 50 80 pentru a primi o consultație chiar acum, în care ți se va explica întreaga procedură pentru preschimbarea permisului de conducere  moldovenesc în românesc și pașii pe care trebuie să-i urmezi.  

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул