Ai nevoie de cazier judiciar moldovenesc pentru dosarul de cetățenie română? Află cum să-l obții rapid!

Etapa dosarelor
Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române conține un set de acte de stare civilă și declarații de la notar. Un act important, fără de ca...
Vizualizat: 1740

Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române conține un set de acte de stare civilă și declarații de la notar. Un act important, fără de care nu poate fi depus dosarul, este certificatul de cazier judiciar. Prin acesta, se confirmă sau infirmă antecedentele penale ale cetățeanului care solicită redobândirea cetățeniei române.   

Ce reprezintă cazierul judiciar?   

Cazierul judiciar reprezintă totalitatea însemnărilor făcute de justiție cu privire la antecedentele judiciare ale unei persoane (condamnări, cercetări penale, etc.). Acesta este un certificat care atestă dacă persoana în cauză este condamnată sau dacă au fost luate măsuri cu caracter penal împotriva acesteia.   

Ce reprezintă cazierul judiciar detaliat?   

Pe lângă cazierul judiciar simplu, autoritățile Republicii Moldova pot elibera la cererea persoanei și cazier judiciar detaliat. Cazierul judiciar detaliat se eliberează preponderent cetățenilor care au antecedente penale. În cazierul judiciar detaliat sunt indicate date suplimentare, care nu se conțin în cazierul judiciar simplu. Astfel, cazierul judiciar detaliat conține asemenea informații cu privire la:  

 • Aflarea în prezent sub urmărire penală   
 • Fapta săvârșită   
 • Pedeapsa aplicată   
 • Executarea pedepsei aplicate   

De regulă, cazierul judiciar detaliat este necesar acelor cetățeni care anterior au fost urmăriți sau condamnați penal. Astfel, la prezentarea acestuia, autorităților competente le va fi mai ușor să înțeleagă situația persoanei.

Condițiile solicitării cazierului judiciar detaliat sunt similare ca și în cazul solicitării cazierului simplu. Totuși, există cazuri în care persoana a fost condamnată penal și i s-a solicitat o copie de pe sentința definitivă. În astfel de cazuri, recomandăm ca înaintea solicitării cazierului judiciar detaliat să întreprindeți acțiunile corespunzătoare pentru a intra în posesia sentinței de condamnare sau achitare.   

Pentru ce poate fi solicitat un cazier judiciar?   

 • Pentru dobândirea cetățeniei oricărui stat european (cazierul moldovenesc, care se anexează la dosarul de redobândire a cetățeniei);  
 • Pentru obținerea permisului de ședere într-o țară străină;  
 • Pentru angajarea oficială la muncă peste hotare (angajatorul poate solicita cazierul românesc sau moldovenesc); 
 • Для оформления туристической визы в страны, где действует визовый режим. 

Cum obții cazierul judiciar moldovenesc?   

Acest act poate fi obținut atât personal, cât și prin procură, la sediul Ministerului Afacerilor Interne în cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale (mun. Chișinău, str. Iacob Hîncu 3A) sau prin completarea cererii online.   

Care sunt pașii necesari pentru perfectarea unui cazier judiciar?  

Ca să depui cererea ai nevoie de actul tău de identitate și posibilitatea de a achita serviciul. Achitarea poate fi făcută atât prin intermediul transferului bancar, cât și cu ajutorul terminalelor QIWI.  

Prețul cazierului judiciar este de 60 de lei pentru perfectarea acestuia timp de 24 ore și 30 de lei timp de 10 zile calendaristice.    

Documentele necesare pentru ridicarea cazierului judiciar:   

 1. Actul de identitate    
 2. Documentul de plată   

Eliberarea cazierelor judiciare se face la:   

 • La Serviciul tehnologii informaționale al MAI – de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00  
 • La Cancelariile Inspectoratelor raionale de poliție ale IGP al MAI – conform datelor indicate în bonul de plată  

Важно!   

Cazierul judiciar se ridică doar personal sau de către un reprezentant în baza procurii autentificate notarial. În cazul în care vei ridica actul de sine stătător, îți recomandăm să îți faci timp suficient pentru că procesul ridicării cazierului judiciar durează de regulă până la câteva ore.   

În cazul în care nu dispui de suficient timp pentru a perfecta un cazier judiciar, oricând poți apela la JustConsult

Dacă dorești să soliciți un cazier judiciar prin intermediul JustConsult este nevoie să faci următorii pași:   

 • Este nevoie să perfectezi o procură, prin care să împuternicești un reprezentant al JustConsult să facă toate demersurile necesare pentru obţinerea cazierului judiciar. 
 • Dacă te afli în afara Republicii Moldova, poți beneficia de serviciile companiei, perfectând o procură la Consulatul Republicii Moldova sau la un notar din ţara în care te afli. În cazul în care vei perfecta o procură la notar, va trebui, după caz, să apostilezi procura.   
 • Atunci când cazierul judiciar este gata, îl poți ridica de la sediul JustConsult.    

De ce este mai ușor să apelezi la JustConsult?  

 • Получаешь кассовый чек ​​за все запрошенные услуги;   
 • Obții actul rapid și absolut legal, fără să faci drumuri în plus;   
 • Semnăm un contract de prestare servicii, ceea ce garantează că vei primi actul în termenul solicitat. 

Primește o consultație gratuită la numărul de telefon 022 10 50 80 sau completează formularul de pe site și vei fi telefonat în scurt timp. 

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул