Cum sa aflu numărul dosarului meu pentru cetățenie romana?

Etapa dosarelor
Cum sa aflu numărul dosarului meu pentru cetățenie romana? Este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care solicită cetățenie r...
Vizualizat: 1614

Cum sa aflu numărul dosarului meu pentru cetățenie romana? Este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care solicită cetățenie română.

Persoanele care depun dosarul la Consulatele României de peste hotare nu primesc un număr de dosar, din motiv că actele sunt transmise mai târziu la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. La ANC dosarul este înregistrat și, respectiv, îi este atribuit un număr unic.

În baza acestui număr solicitantul de cetățenie română va monitoriza, ulterior, ce se întâmplă cu cererea sa. La fel, când ANC emite ordin de soluționare a dosarului, acesta poate fi consultat în baza numărului de înregistrare. Iată de ce este important ca persoana care redobândește cetățenia română să cunoască numărul dosarului pentru cetățenie română.

Soluția este destul de simplă și accesibilă tuturor. Numărul dosarului de cetatenie romana va fi solicitat prin procedura stadiu dosar. Pentru aceasta va fi necesar să expediezi o scrisoare recomandată în adresa ANC, prin care să soliți informații despre stadiul dosar cetatenie romana art 11.

Pe lângă faptul că vei afla numărul dosarului de cetățenie română, vei avea claritate privind cererea ta de redobândire a cetățeniei române.

Stadiu dosar cetățenie română – ce presupune?

Pentru procedura stadiu dosar cetatenie romana vei întocmi o scrisoare recomandată în adresa ANC, prin care soliciți informații privind etapa la care se află cererea de acordare cetățenie română.

Răspunsul Autorității Naționale pentru Cetățenie va conține informații cu referire la data înregistrării, numărul dosarului, termenul oferit pentru examinarea dosarului de cetățenie română. De asemenea, vei fi informat dacă dosarul tău este complet și se procesează sau dacă conține vreun act lipsă.

În primul rând, astfel vei avea o claritate privind etapa la  care se află examinarea dosarului tău pentru redobândirea cetățeniei române. În plus, vei ști exact că în dosar nu au fost depistate erori sau dacă este necesar de completat eventual cu acte lipsă. Astfel, vei reuși să expediezi către ANC actele solicitate și vei evita amânarea soluționării acestuia.

Poți chiar să obții astfel o anumită urgentare cetatenie romana, datorită faptului că verifici dosarul, iar astfel va intra în mod natural în vizorul Autorității Naționale pentru Cetățenie.

  • Obține o consultație gratuită la telefon, sună la 022 10 50 80.

Procedura pentru verificare stadiu dosar

Cu JustConsult actele tale sunt în deplină siguranță, iar confidențialitatea datelor este respectată. Suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești, înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal.  Astfel, primești garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări de acte.

Noi vom întocmi și vom redacta scrisoarea și cerere stare dosar cetatenie romana. Datorită faptului că scrisoarea va fi întocmită juridic corect, vei primi garantat un răspuns de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

Cererea de verificare stare dosar cetatenie romana o expediem prin scrisoare recomandata ANC București. În momentul recepționării scrisorii de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie vei primi recipisă de confirmare.

Будь уверен, что на каждом этапе тебя ждёт уважительное и профессиональное отношение от консультантов Just Consult. Ты получишь кассовый чек ​за все оплаченные услуги, что является еще одним доказательством законности всех процедур.

  • Completează formularul de pe pagină și beneficiezi de o consultație gratuită la telefon.

Dacă dorești o consultație urgentă la telefon, sună la 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул