În ce cazuri ai nevoie de cazierul judiciar și cum te poate afecta prezența unui dosar penal în procesul de redobândire cetățenie română?

Другое
Cazierul judiciar reprezintă un document oficial în care se consemnează prezența înscrierilor în Registrul informației criminalistice și criminologice, ...
Vizualizat: 1033

Cazierul judiciar reprezintă un document oficial în care se consemnează prezența înscrierilor în Registrul informației criminalistice și criminologice, luându-se în considerație stingerea antecedentelor penale și/sau aflarea persoanei sub urmărirea penală. Aceste date, odată ce sunt notate, nu mai pot fi șterse din cazier. Cazierul judiciar pentru cetățenie română este indispensabil.

Există și certificat de cazier judiciar care reprezintă un document în care este menționată tragerea la răspundere penală și rezultatele examinării cauzelor penale. Informația prezintă antecedentele penale stinse și nestinse ale unei persoane precum și informația despre anunțarea în căutare a persoanelor.

De unde pot fi solicitate cazierele judiciare?

În Republica Moldova, cazierul judiciar poate fi solicitat în cadrul Serviciului tehnologii informaționale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

În România, cazierul judiciar poate fi solicitat în cadrul unităților Poliției Române din cadrul Ministerul Administrației și Internelor.

Cererea privind eliberarea cazierului judiciar poate fi depusă atât personal cât și prin procură.

În ce cazuri ai nevoie de cazier judiciar?

Cazurile în care ai nevoie să eliberezi cazierul judiciar sunt diverse, iar de cele mai deseori ți se cere să stipulezi motivul:

 • Atunci când vrei să renunți la cetățenia română
 • În cazul în care vrei să dobândești o cetățenie străină
 • Atunci când ai nevoie să te angajezi la muncă
 • Atunci când te înscrii la studii peste hotarele țării
 • Pentru solicitarea unui permis de ședere în străinătate
 • Pentru solicitarea unui permis de conducere străin, pentru emigrare
 • În cazul în care ai nevoie să obții o viză străină
 • Pentru recunoașterea unei diplome de studii
 • Atunci când vrei să înființezi o societate comercială

Ce se întâmplă dacă ai un dosar penal stins/nestins și vrei să depui dosarul pentru redobândirea cetățeniei române?

Chiar dacă pedeapsa este ispășită, în baza de date figurează prezența dosarului penal și ți se respinge cererea, așa se întâmplă în majoritatea cazurilor. Dacă încerci să ștergi din cazier, prin căi ilegale, antecedentele penale, să știi că ANC face interpelare la Ministerul de Justiție din Republica Moldova și vor depista în baza de date dosarul tău penal.

Dacă ai întrebări cu referire la cazierul judiciar pentru cetățenie română sau pentru alte motive, accesează site-ul și completează formularul. Astfel, vei obține o consultație gratuită: https://justconsult.md/service/cazier-judiciar/

Dacă totuși, ai o situație urgentă și ai nevoie de ajutorul companiei JustConsult, apelează la 022 10 50 80, iar noi te vom ajuta cu promtitudine.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул