Ai depus dosar pentru cetățenie română? Află cum comunici cu Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Etapa dosarelor
Etapa depunere dosar pentru cetățenie română este una destul de îndelungată. De procesarea dosarului de redobândire a cetățeniei române se o...
Vizualizat: 3542

Etapa depunere dosar pentru cetățenie română este una destul de îndelungată. De procesarea dosarului de redobândire a cetățeniei române se ocupă Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC). Aceasta este instituția competentă din România care soluționează cererile privind acordarea cetățeniei române.

Pentru o comunicare mai rapidă cu cetățenii, ANC a pus la dispoziție niște formulare tipizate pe portalul său informațional cetatenie just ro. Acestea trebuie completate și expediate prin scrisoare către instituție. Astfel, prin intermediul acestora poți afla detalii privind stadiu dosar cetatenie romana. 

Ce fel de cereri există și ce detalii stadiu dosar cetatenie romana poți afla? 

Cererile cel mai frecvent utilizate sunt cele prin care cetățenii pot afla anumite erori sau acte lipsă în dosar de cetățenie română. De asemenea, sunt solicitate și cererile prin care poți prelungi sau reprograma jurământul.  

Mai jos poți vedea câteva exemple de cereri pe care le găsești pe cetatenie just ro: 

 1. Cerere de comunicare stadiu dosarul; 
 2. Cerere de prelungire a termenului de depunere jurământ; 
 3. Cerere de completare a dosarului; 
 4. Cerere de rectificare ordin ANC;
 5. Cerere de recomunicare ordin ANC; 
 6. Cerere privind stabilirea locului pentru depunere jurământ; 
 7. Cerere de reprogramare pentru depunere jurământ la București (la sediul ANC). 

În cazul în care ai o problemă, care nu a putut fi soluționată în niciun mod, poți formula o cerere de înscriere în audiență la președintele ANC. 

Lista integrală a formularelor o poți găsi chiar pe pagina Национальный орган по вопросам гражданства

În ce situații poți expedia cerere către ANC? 

 • Cererea de comunicare stadiu dosar de cetățenie română se expediază în cazul când dorești să afli informații despre etapa la care se află dosarul tău. 
 • Cererea de prelungire a termenului de depunere jurământ pentru cetățenie română se formulează în cazul în care nu te-ai încadrat în termenul de 6 luni în vederea înscrierii pentru programare la jurământ. 
 • Cererea de completare a dosarului se formulează în situațiile în care nu ai anexat la dosarul depus toate actele necesare. 
 • Cererea de rectificare ordin ANC se formulează atunci când sunt greșite careva date în ordinul ANC sau dacă ai depus jurământul de credință și a fost eliberat certificatul de cetățenie cu date greșite (numele, prenumele, data sau locul nașterii ș.a.).   
 • Cererea de recomunicareordin ANC se formulează în cazul în care nu ai primit prima comunicare a ordinului ANC. Această cerere se mai formulează în cazul când ai primit ordinul ANC, dar ai pierdut scrisoarea și nu ai reușit să te programezi pentru depunerea jurământului. 
 • Cererea privind stabilirea locului de depunere a jurământului se formulează în cazul în care ți-a fost aprobată acordarea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate. În acest caz, faci programare la Consulat și bifezi că dorești să depui juramant la Bucuresti (la ANC). Primești aprobarea șefului misiunii diplomatice, iar ulterior expediezi o cerere tipizată sub denumirea Cerere de Acordare Jurământ către ANC . 

De ce să apelezi la JustConsult? 

 • Îți oferim asistență și identificăm cea mai bună modalitate de a soluționa problema apărută pentru orice etapa de redobândire a cetățeniei române. 
 • Îți completăm în cel mai atent mod cererea tipizată. Colectăm documentele necesare și expediem scrisoarea cu formularul tipizat către Autoritatea Națională pentru Cetățenie. 

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult sau de o consultație telefonică gratuită din partea specialiștilor noștri, completează formularul de pe pagina web. 

 • Pentru a lua legătura mai rapid cu experții companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80. 

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул