Ce se întâmplă la ANC? Cu ce numere de dosar se va lucra în octombrie-decembrie

Румынское гражданство
Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-a revizuit pronosticul privind numărul de dosare pe care le va aproba până la sfârșitul anului 2022. ANC a v...
Vizualizat: 1091

Autoritatea Națională pentru Cetățenie și-a revizuit pronosticul privind numărul de dosare pe care le va aproba până la sfârșitul anului 2022. ANC a venit cu cifre mai apropiate de situația reală.

Potrivit raportului pentru trimestrul III, au fost soluționate prin ordin al președintelui ANC un număr de 11.832 cereri de cetățenie. Acest număr este mai mic decât cel estimat pentru perioada în cauză. Autoritatea Națională pentru Cetățenie planifica să aprobe 15.000 de cereri în iulie-septembrie. Acest număr este cel mai mic pe trimestru în acest an.

Pentru comparație, în lunile aprilie-iunie 2022 au fost soluționate 13.039 de cereri de cetățenie, iar în ianuarie-martie 2022 –  15.399 de cereri.

În total, de la începutul anului 2022, au fost soluționate 40.270 de cereri pentru acordarea cetățeniei române.

72 de sesiuni de jurământ la ANC București

În al treilea trimestru au fost organizate la sediul ANC a unui număr de 72 de sesiuni de jurământ. Din totalul de 4663 de persoane invitate, 3676 persoane au depus jurământul de credință. Astfel, au fost eliberate un număr de 4741 de certificate de cetățenie, dintre care 1065 pentru minori.

În trimestrul al IV-lea 2022, Autoritatea Națională pentru Cetățenie va avea în vedere consolidarea dialogului cu partenerii instituționali (MAE, MAI). Aceasta pentru a creștere numărului de dosare soluționate.

În octombrie – decembrie, vor fi soluționate dosarele cu numerele cuprinse între 78.450/RD/2019 – 96.450/RD/2019

La nivelul Autorității Naționale pentru Cetățenie, în trimestrul IV al anului 2022 există o estimare de circa 18.000 de dosare ce urmează a fi înaintate Comisiei pentru cetățenie, din categoria cererilor de redobândire depuse în temeiul art. 11 din Legea cetățeniei române.

Respectiv, ținând cont de faptul că în lunile anterioare obiectivul nu a fost atins, ANC păstrează pronosticul pentru soluționarea dosarelor (numere de dosare ANC în 2022) cu numere cuprinse între 78.450/RD/2019 – 96.450/RD/2019.

Pentru lunile iulie-septembrie 2022, ANC de asemenea planifică o evoluție a dosarelor cu numere cuprinse între 78.450/RD/2019 – 93.450/RD/2019.

Totuși, un aspect important de menționat este că dosarele (numere de dosare ANC în 2022) nu sunt examinate în ordinea depunerii. În practică, la momentul de față sunt soluționate dosare cu numere anterioare celor indicate în prognoza ANC.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie anunță că a întreprins mai multe măsuri pentru a impulsiona procesul de soluționare a cererilor.

Astfel, conducerea ANC a participat la o întâlnire de lucru cu conducerea Agenției Servicii Publice din Republica Moldova. Scopul discuției a fost inițierea unui dialog pentru încheierea unui protocol de colaborar. Prin acest document se urmărește facilitarea procedurilor de verificare a documentelor depuse de cetățenii Republicii Moldova în susținerea cererilor de dobândire/redobândire a cetățeniei române.

De asemenea, în luna septembrie, Autoritatea Națională pentru Cetățenie a depus cererea de finanțare a proiectului „Digitalizarea Autorității Naționale pentru Cetățenie pentru susținerea activităților specifice”.

Prin implementarea acestui proiect, Autoritatea Națională pentru Cetățenie urmărește eficientizarea serviciilor oferite cetățenilor. Va fi introdus acces electronic la cererile de cetățenie prin solicitanții vor putea obține cu ușurință și în siguranță informațiile referitoare la dosarul de cetățenie.

Cetățenia română prin judecată – soluția legală pentru a urgenta emiterea Ordinului ANC

Dacă nu vrei să aștepți 3 sau 4 ani soluționarea dosarului de redobândire a cetățeniei române, există o modalitate legală de a pune presiune pe Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Această procedură prevede acționarea ANC în instanță de judecată prin intermediul unui avocat din România. Doar prin această metodă poți obține legal ca ANC să-ți soluționeze cererea de redobândire a cetățeniei române în cel mult 15 luni.

Orice alte metode sunt sau false sau ilegale și pot cauza respingerea dosarului tău.

Dacă nu dorești să aștepți 3 ani să apară Ordinul ANC, solicită serviciul reprezentarea avocatului pentru a obținere cetățenie română prin judecată.

De asemenea, JustConsult oferă mentenanță și suport pentru programare online și depunere dosar de redobândire a cetățeniei române.

Pentru a obține o consultație din partea specialistului companiei, completează formularul de pe pagina JustConsult. Dacă ai nevoie de o consultație urgentă sună la numărul de telefon 022 10 50 80. 

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул