Ce se va întâmpla cu permisele de conducere românești la sfârșitul lui 2022? Anunțul autorităților

Румынские водительские права
În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere românești, anunț...
Vizualizat: 1017
permis romanesc

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere românești, anunță Ministerului Afacerilor Interne al României. Aceste documente au fost emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a analizat ce se va întâmpla cu permis de conducere românesc până la finele 2022.

MAI atrage atenția că permisele emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 vor expira în următoarele luni.

MAI le cere posesorilor de permis de conducere românești să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative. Aceasta pentru că se așteaptă un număr foarte mare de persoane cărora le va expiră permis de conducere românesc în 2022.

Pașii necesari pentru preschimbare permis de conducere românesc

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași. Primul este programarea online pe și achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 RON. Taxa poate fi plătită prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc..

Pregătiți documentele necesare pentru preschimbarea permisului de conducere:

  • act de identitate valabil – original,
  • fișa medicală,
  • permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original,
  • dovada efectuării plății taxei

Cu toate aceste acte trebuie să vă prezentați la sediul DRPCIV, conform programării.

Fișa medicală este obligatorie la perfectarea permisului de conducere românesc cu un nou termen

Pentru eliberarea permisului de conducere românesc cu o nouă valabilitate, perfectarea fișei medicale este obligatorie.

MAE anunță că cererea pentru eliberarea unui nou document poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliu.

Permisul de conducere poate fi livrat, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România. La fel, documentul poate fi ridicat de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare.

După termenul de 15 zile, dacă permisul de conducere nu va fi ridicat personal sau prin mandatar, documentul va fi transmis la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул