Pierderea cetățeniei române. Nu repeta greșelile altora!

Румынское гражданство
La cât de greu este să redobândești cetățenia română, să o pierzi e mult mai simplu. E suficient să faci câteva acțiuni nechibzuite sau să mergi pe...
Vizualizat: 2904

La cât de greu este să redobândești cetățenia română, să o pierzi e mult mai simplu. E suficient să faci câteva acțiuni nechibzuite sau să mergi pe calea acțiunilor ilegale. Ca să nu ajungi în situația de pierderea cetățeniei române, îți recomandăm să citești tot ce urmează, ca să eviți greșelile altora.

Conform Legii cetățeniei române, legea nr. 21/1991, își pierd cetățenia română următoarele categorii de cetățeni:

  • Care se înrolează în forţele armate ale unui stat cu care România a rupt relaţiile diplomatice sau cu care este în stare de război .
  • Care au obţinut cetăţenia română prin mijloace frauduloase, sau care au legături cu grupări teroriste sau le-au sprijinit vreodată, ori au săvârșit alte fapte care pun în pericol siguranţa naţională.
  • Persoanele care, aflate în străinătate, săvârşesc fapte deosebit de grave, prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României.

Cum decurge întreaga procedură?

În cazul în care se constată îndeplinirea sau, după caz, neîndeplinirea condiţiilor legale de retragere a cetăţeniei române, Comisia va propune preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, printr-un raport motivat, aprobarea retragerii cetăţeniei române sau, după caz, respingerea sesizării.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, constatând îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, emite ordinul de retragere a cetăţeniei române. Pierderea cetăţeniei române prin retragere are loc la data emiterii ordinului Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Ordinul poate fi atacat, în termen de 15 zile de la data comunicării. Aceste acțiuni se fac la secţia de contencios administrativ/fiscal a tribunalului de la domiciliul sau, după caz, reşedinţa solicitantului. Dacă solicitantul nu are domiciliul sau reşedinţa în România, ordinul poate fi atacat la secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Bucureşti. Hotărârea tribunalului este definitivă şi irevocabilă.

Dacă ai nevoie de asistență JustConsult te poate reprezenta, în instanțele de Judecată din România, printr-un avocat. Află mai multe detalii la numărul de telefon: 022 10 50 80 sau completează formularul și te sunăm noi.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул