Ce faci, dacă pierzi pașaportul fiind peste hotare?

Румынский паспорт
Ai deja pașaport românesc și îți place să călătorești? Noi îți dorim drum bun și impresii colorate din toate țările pe care le vizitezi. Se mai î...
Vizualizat: 3282

Ai deja pașaport românesc și îți place să călătorești? Noi îți dorim drum bun și impresii colorate din toate țările pe care le vizitezi. Se mai întâmplă însă situații neprevăzute, dacă pierzi pașaportul într-un moment de neatenție, vi se fură lucrurile personale, printre care și actele, sau vă prinde o furtună de toată frumusețea, care vă deteriorează actul de călătorie.

Ce faci în situația în care, fiind peste hotare, ai pierdut, ai deteriorat sau ți s-a furat pașaportul? Cum te întorci acasă?

Avem câteva recomandări pentru tine, în aceste cazuri:

 • Dacă deții și pașaport moldovenesc (în afara celui românesc deteriorat, de exemplu), te poți deplasa în România pentru a-ți perfecta un pașaport nou.
 • Dacă nu ai alt act decât pașaportul românesc deteriorat (buletin de identitate românesc sau pașaport moldovenesc, de exemplu), mergi la Consulatul României din țara în care te afli pentru a solicita un pașaport nou sau un titlul de călătorie (valabil pentru o singură călătorie). Cu ajutorul acestui act ajungi în România și îți perfectezi un pașaport nou.

Află aici adresele Misiunilor diplomatice ale României din toată lumea: link

Dacă te afli într-o localitate mai mică, s-ar putea să fii nevoit(ă) de a te deplasa în orașul în care se află cea mai apropiată Misiune diplomatică românească.

Sperăm să nu ai nevoie de aceste sfaturi și să călătorești fără griji. Iar dacă totuși ți s-a întâmplat o situație mai puțin plăcută, ai pierdut pașaportul și ai nevoie de unul nou cât mai rapid, te ajută JustConsult. Te ajutăm cu lista actelor necesare, programarea în cel mai scurt timp și transportul în România, în ziua și ora stabilite.

Pentru perfectarea unui pașaport românesc nou, ai nevoie de următoarele acte:

 1. Certificatul de cetățenie română
 2. Certificatul de naștere românesc
 3. Certificatul de căsătorie (după caz)
 4. Buletinul de identitate moldovenesc cu mențiunea locului de domiciliu

Toate actele se vor prezenta în original. Perioada de perfectare a pașaportului românesc este de 14 zile.

Ai alte întrebări? Îți răspundem cu drag, gratuit, la numărul de telefon: 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


  Кишинев
  Бельцы
  Кагул