Știai că transcrierea actelor românești este gratuită?

Transcriere acte de stare civilă
Transcrierea actelor românești, este următoarea etapă după ce depui jurământul de credință și redobândești cetățenia română. Urmează un proces ...
Vizualizat: 3531

Transcrierea actelor românești, este următoarea etapă după ce depui jurământul de credință și redobândești cetățenia română. Urmează un proces de transcriere a certificatelor de stare civilă în baza de date a statului român. Adică acele certificate de naștere/căsătorie din Republica Moldova urmează a fi transcrise și în baza de date a Stării Civile din România.

Ce faci la această etapă?

Avem o știre bună pentru tine: conform legislației, transcrierile actelor de stare civilă sunt GRATUITE. Deci, orice cetățean poate să le perfecteze gratis. Având doar costuri de reprezentare/intermediere/onorariu pentru serviciile de avocat sau costuri de deplasare în România. 

Ai grijă la programări! Din păcate, sistemul de programări online este momentan unul birocratic

Noi, la JustConsult, observăm că s-au deschis site-uri în multe județe din România, a apărut și posibilitatea de a te programa online și la Consulatele din Bălți, Cahul sau Chișinău.

Însă acest sistem nu face față numărului enorm de solicitări. Un cetățean simplu nu reușește în 5 minute să se programeze online, numărul de accesări este mare și programarea se tot amână și tot durează.

Din cauza sistemului birocratic, în cazul programărilor la Consulate sau chiar la oficiile de stare civilă din județele din România se programează un număr prea mic de cetățeni.

Din acest motiv, foarte mulți din cei care au obținut cetățenia română și au depus jurământul ajung să aștepte și ani de zile pentru a-și transcrie actele.

Recomandările JustConsult:
– Informează-te, înainte de face programări online.
– Verifică corectitudinea actelor pentru a evita pierderi de timp și cheltuieli în plus.
– În cazul în care nu te descurci cu programarea online, la Consulatele din Republica Moldova sau la oficiile de stare civilă din România, apelează la un avocat, jurist sau o companie ce oferă asistență în domeniul cetățeniei române.

JustConsult te poate ghida în orice întrebare privind redobândirea cetățeniei române, inclusiv în transcrierea actelor de stare civilă. Solicită consultația unui expert. Sună la 022 10 50 80 și primești răspuns la orice întrebare.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул