Alocație pentru copil
Sigur și 100% legal
Video cover

Completează mai jos datele de contact și un specialist te va apela în scurt timp pentru a-ți oferi o consultație

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?

Alocații pentru copiii cu cetățenie română 

Fiecare copil, ai cărui părinți dețin cetățenia română (cel puțin unul dintre părinți), are dreptul să primească alocația pentru copii în România, care se achită până la împlinirea vârstei de majorat.  Alocatie pentru copil vine pe card deschis de către unul dintre părinți.

Compania JustConsult oferă servicii, prin care asistăm doritorii de a obține o alocație pentru copii în România. Cu noi ai siguranța că sunt respectate toate procedurile legale. Garanția executării fiecărui punct o oferim prin contractul de prestare servicii. 

Cu JustConsult actele tale sunt în deplină siguranță, confidențialitatea datelor fiind respectată. Aceasta pentru că suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești, înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal. Astfel, primești garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări de acte. 

Ne asigurăm ca toate documentele (acte necesare alocații pentru copii cu cetățenie română) sunt în regulă și nu conțin erori. 

Oferim transport exclusiv la ora și până la locația necesară. 

Te asigurăm că vei primi o atitudine respectuoasă atât din partea șoferului, cât și din partea însoțitorului, care va avea grijă de toată procedura.   

Primești bon fiscal pentru toate serviciile achitate. Aceasta îți oferă siguranța că serviciile noastre sunt prestate absolut legal și nu ai riscul să fii „tras pe sfoară”.   

Achită cu 400 lei mai puțin când soliciți alocația prin procură

Alocația pentru copil

Beneficiază acum de oferta JustConsult: ai 400 de lei reducere dacă soliciți concomitent deschiderea contului și depunerea dosarului pentru alocație prin procură.

 • Deschide un cont bancar prin procură
 • Depune dosarul pentru alocații prin procură

Sună la 022 10 50 80, iar experții JustConsut îți vor oferi detalii.

Ce înseamnă alocații pentru copiii cu cetățenie română? 

Alocații pentru copii cu cetățenie română sunt acordate pentru fiecare copil ai căror părinți (cel puțin un părinte) dețin buletin românesc. Este necesar de remarcat că există o diferență semnificativă între alocație și indemnizație pentru copii în România. Alocații de stat pentru copii moldoveni cu cetățenie română se oferă indiferent dacă părinții au activat sau nu pe teritoriul României. O indemnizație pentru copii în România se acordată doar dacă unul dintre părinți a lucrat legal în România și a cotizat cu impozite. 

Dreptul la alocație pentru copii în România se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul. Plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii. În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocației de stat pentru copii se poate face și pentru perioadele anterioare. Recalculul la alocația pentru copii în România este efectuat pentru maximum 12 luni.  

Completează formularul de pe site și beneficiezi de o consultație telefonică gratuită. Îți vom explica fiecare pas – cât este alocația pentru copii în România și cum să o obții.  

Cât constituie o alocație pentu copii în România? 

Începând cu 1 ianuarie 2023, alocația de stat pentru copii este stabilită în mărime de:  

 • 630 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 
 • 255 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani; 
 • 630 de lei (RON) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap. 

Conform ordonanței de urgență a Guvernului României, aprobată la 15 decembrie 2021, începând din ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va avea o creștere anuală în funcție de rata medie a inflației. 

Suma necesară pentru alocație predestinată pentru copil vine pe card către părinte. 

Unde poți perfecta o alocație pentru copii în România? 

Cererea completată pentru a obține această alocație pentru copii în România se depune în raza domiciliului părintelui la Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei. 

Pentru a obține alocații pentru copii moldoveni cu cetățenie română ai nevoie de: 

 1. Certificat de naștere românesc al copilului minor; 
 2. Certificat de căsătorie românesc sau declarație notarială;
 3. Certificatele de cetățenie ale ambilor părinți;
 4. Declarație privind domiciliul copilului din partea solicitantului;
 5. Buletin de identitate românesc al părintelui care solicită alocația pentru copii în România;
 6. Buletin de identitate moldovenesc sau românesc al celuilalt părinte; 
 7. Extras de pe contul bancar.

De ce să soliciți alocații pentru copiii cu cetățenie română cu JustConsult? 

 • Îți pregătim dosarul cu toate actele necesare; 
 • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate; 
 • Ești scutit de drumuri în plus în România – pentru deschiderea contului bancar și depunerea dosarului; 
 • Ești asistat de către un partener al companiei pe tot parcursul aflării în România; 
 • Îți asigurăm transport tur-retur; 
 • Depunem dosarul de alocații în cadrul instituției. 
 • Primești reducere de 400 de lei la solicitarea a 2 servicii concomitent: deschidere cont bancar prin procură și depunere dosar

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult, scrie-ne datele tale în formularul de mai sus și te apelăm în scurt timp. 

Dacă ai nevoie de consultația specialistului companiei privind alocații pentru copii cu cetățenie română, sună la 022 10 50 80

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Te ajutăm să obții alocația pentru copil - rapid și legal. Dacă întâmpini dificultăți în pregătirea dosarului pentru alocație, poți apela la serviciile companiei noastre. Suntem unica companie, din domeniul cetățeniei române, înregistrată oficial în calitate de operator de date cu caracter personal. JustConsult se regăsește în Registrul de stat (CNDCP) cu numărul de înregistrare 0003284 – 003.  

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin, pentru că știm bine procedura! Te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image
Lasă-ne date de contact și primește consultație Gratuită

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?