Cetățenie română prin judecată
Cetățenie română în 15 luni - legal și sigur
Video cover

Completează mai jos datele de contact și un specialist te va apela în scurt timp pentru a-ți oferi o consultație

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?

Cetățenia română cu ajutorul avocatului – în 15 luni

Obține cetățenie română prin judecată mai rapid de aproape două ori decât termenul standard. Cetățenia română cu ajutorul avocatului poate fi obținută în 15 luni – absolut legal și garantat!

Redobândirea cetateniei romane este un proces îndelungat, alcătuit din mai multe etape. Aceasta a ajuns să dureze 4 ani și mai mult. Este motivul pentru care mulți moldoveni sunt în căutarea căilor cum de urgentat cetățenia română.

Deși nu există posibilități de urgentare cetățenie română în procesul de examinare a dosarului de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie, perioada de soluționare a unui dosar poate fi redusă absolut legal aproape de două ori prin judecată!

JustConsult te poate ajuta – am lansat serviciul Cetățenia română cu ajutorul avocatului prin judecată. Prin acest procedeu ai posibilitatea reală și absolut legală de a redobândi cetățenia română în 15 luni.

Cetățenie română prin judecată

Cum obții cetățenie română prin judecată?

În Legea cetățeniei române nr. 21/1991, singurul termen prevăzut pentru examinarea dosarului de cetățenie română este cel de 5 luni. Acest termen începe de la depunerea dosarului până la verificarea îndeplinirii condițiilor necesare.

În practică, termenul respectiv este depășit de 5-6 ori, ajung până la 3-4 ani. Lucrul acesta se întâmplă din cauza numeroaselor dosare depuse anual.

Soluția pentru reducerea perioadei în care este redobândită cetățenia română este ca, prin avocat, să fie acționată în judecată Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Motivul adresării în judecată este că dosarul solicitantului nu este soluționat în termenul stipulat în lege.

Este o procedură legală, care nu trebuie confundată cu așa numita urgentare cetățenie română. Persoana, cu ajutorul unui avocat, se adresează în instanța de judecată pentru a-și apăra dreptul de a redobândi cetățenia română în termenii stabiliți de lege.

Cel care acționează în judecată Autoritatea Națională pentru Cetățenie, trebuie să parcurgă toate instanțele – Tribunalul, iar apoi recurs la Curtea de Apel. După ce este emisă hotărârea executorie pozitivă de către Curtea de Apel, aceasta devine obligatorie pentru ANC, care va elibera ordinul de redobândire a cetățeniei.  

Cât timp ocupă soluționarea dosarului de cetățenie română în instanța de judecată?

Întregul proces – de la acționarea în instanță și până emiterea unei hotărâri executorii durează aproximativ un an și jumate. Aceasta cu condiția că reprezentantul ANC participă la toate ședințele și nu tergiversează examinarea dosarului.

Specificul procedeului este că avocatul poate să se adreseze în instanță nu mai degrabă de 5 luni de la depunerea dosarului. Respectiv, pentru a reduce real perioada în care va fi emis ordinul ANC, este necesar ca adresarea în instanță să fie la distanță de cel puțin 5 luni după înregistrarea dosarului. Luând în considerare termenul de aproximativ 1 an de examinare în instanță, plus cele 5 luni prevăzute de lege pentru examinarea dosarului de către ANC, procedura poate asigura reducerea perioadei de redobândire a cetățeniei de aproape 2 ori. 

Important!

JustConsult nu recomandă ca soluție acționarea ANC în instanță prin avocat în cazul dosarelor de cetățenie care conțin acte falsificate sau dobândite prin procedee ilegale.

Pentru acest serviciu vor fi selectate:

 • Persoanele care au depus dosarul, dar nu mai devreme de 5 luni de la depunere;
 • Persoanele care intenționează să depună dosar de cetățenie română.

De ce să soliciți cu JustConsult serviciul cetățenie română prin judecată?

 • Vom analiza fiecare caz și vom selecta doar dosarele care real pot să beneficieze de reducere termenului de soluționare;
 • Colaborăm doar cu avocați cu reputație bună (avocat cetatenie romana din Bucuresti), care dețin experiență în acest domeniu;
 • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instanțelor;    
 • Îți garantăm protecția datelor personale, pentru că suntem singura instituție din această nișă care este înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal; 
 • Garantăm calitatea serviciilor juridice în baza unui contract de asistență juridică, încheiat cu avocatul;   
 • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce te asigură că orice plată efectuată este oficială și legală.

Care sunt beneficiile dacă apelezi la JustConsult când vrei cetățenie română cu ajutorul avocatului? 

 • Vei semna un contract de asistență juridică cu avocatul (avocat cetatenie romana din Bucuresti) care te va reprezenta în instanță;
 • Vom ține legătura cu avocatul și vom solicita informații la fiecare etapă pe care o va parcurge în instanță;
 • Vei avea acces la numărul dosarului înregistrat în instanță. Astfel, ai zero riscuri că avocatul nu va depune dosarul în instanță;
 • Dacă doar intenționezi să depui dosar de cetățenie, efectuăm toate procedurile în locul tău – îți pregătim dosarul, te programăm la ANC și îți oferim transport tur-retur București, Iași sau Galați pentru a depune dosarul;
 • După 5 luni, avocatul împuternicit prin contract de asistență juridică va depune cererea în instanță;
 • În decurs de aproximativ 15 luni vei avea un răspuns pozitiv de soluționare a dosarului de cetățenie română;
 • Îți vom comunica când va fi emis ordinul ANC de redobândire a cetățeniei române;
 • În aceste 15 luni, cât noi ne ocupăm de dosarul tău, îți poți planifica acțiunile.

Dacă dorești ca JustConsult să-ți vină în ajutor și să te scutească de drumuri în plus, nervi și timp pierdut, atunci completează formularul de pe această paginii, iar noi te vom contacta.  

 • Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea specialistului companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80.  

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Știm că vrei să obții cetățenia și actele românești cât mai rapid. Totuși, procedura legală e una pentru toți și nimeni nu poate garanta un termen în care va fi perfectat dosarul la ANC. Poți însă reduce perioada în care redobândești cetățenia prin judecată, fiind reprezentat de către un avocat. Iar noi suntem aici să te ajutăm.

Serviciile JustConsult

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin. Pentru că știm prea bine procedura, te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image
Lasă-ne date de contact și primește consultație Gratuită

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?