Pașaport românesc
valabil timp de 10 ani
Video cover

Completează mai jos datele de contact și un specialist te va apela în scurt timp pentru a-ți oferi o consultație

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?

Pașaport românesc pentru moldoveni

Compania JustConsult oferă servicii pentru perfectarea pașaport românesc pentru moldoveni. Oferim garanție prin contractul de prestări servicii, astfel ne obligăm să respectăm procedura legală, să te programăm, să te informăm despre lista de acte necesare pentru pasaport român și să-ți oferim asistența juridică necesară.

Suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești care sunt recunoscuți în calitate de operatori de date cu caracter personal. Beneficiezi de confidențialitatea datelor tale. Acest factor îți oferă garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări acte.

Ne asigurăm ca documentele tale (acte necesare pentru a obtine pasaport roman) să nu dețină erori și dosarul tău să fie complet. Oferim transport în România la ora și locația necesară. Plătim taxele din timp pentru a te scuti de rânduri și ore de așteptare. În baza procurii îți aducem pașaport românesc în Chișinău.

Primești bon fiscal pentru toate serviciile achitate la noi, ceea ce îți oferă singuranța că serviciile noastre sunt prestate absolut legal și nu ai riscul să fii tras pe sfoară.

 • Completează formularul și beneficiezi de o consultație gratuită în care îți vom explica fiecare pas pe care trebuie să îl parcurgem împreună.
Pașaport românesc

Ce este un pașaport român?

Pașaport român este echivalentul unui pașaport biometric moldovenesc, dar cu mai multe oportunități. Acest document permite cetățenilor români să circule liber în 174 de țări. Pașaportul românesc este emis de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.

De regulă, cetățenii solicită eliberarea unui pașaportul simplu electronic. Acesta se eliberează, la cerere, cetățenilor români care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege și nu se află în una dintre situațiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.

Pașaportul românesc se eliberează:

 • cu valabilitate de 3 ani, pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani;
 • cu valabilitate de 5 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani;
 • cu valabilitate de 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani;

Documente necesare pentru pașaport roman:

 1. Certificat de cetățenie RO;
 2. Certificat de naștere RO;
 3. Certificat de căsătorie RO (după caz);
 4. Pașaport biometric MD;
 5. Buletin de identitate MD.

Ce beneficii îți aduce un pașaport românesc?

 • Circulație liberă pe teritoriul Uniunii Europene;
 • Munca legală în UE;
 • Asigurare medicală la standarde europene;
 • Studii recunoscute la nivel internațional;
 • Posibilitatea de a obține pensie din România, calculată în baza stagiului de muncă în străinătate;
 • Poți solicita suport financiar din fonduri europene cu posibilitatea de a investi în țara ta;
 • În străinătate beneficiezi de asistență și protecție din partea misiunilor diplomatice și a Ambasadelor României.

Pasaport romanesc in cit timp se face?

Pașaportul român se eliberează în decurs de 14 zile calendaristice. Există posibilitatea de a primi pașaport român în 5 zile, dacă documentul este solicitat și eliberat în România. Pentru a nu efectua drumuri în plus, compania JustConsult îți oferă o soluție. Poți primi pașaport roman cu livrare în Republica Moldova rapid, sigilat, în siguranță și perfect legal.

Reînnoirea pașaportului românesc

Pentru reînnoirea pașaportului românesc expirat ai nevoie de următoarele acte:

 1. Certificat de cetățenie română;
 2. Certificat de naștere românesc;
 3. Certificat de căsătorie românesc (după caz);
 4. Buletin de identitate moldovenesc (după caz, pentru cetățenii români cu domiciliul în Republica Moldova);
 5. Pașaport român expirat/care urmează să expire;
 6. Dovada achitării taxei pentru pașaport (cu CNP-ul titularului pașaportului).

Pașaport românesc – ce preț are?

Taxa oficială pentru pașaport simplu electronic românesc (pașaport biometric român) este de 2

În România perfectarea unui pașaport este la preț de 258 de RON (echivalentul a 59 de euro). Preț pașaport român (pașaport simplu electronic) pentru copii minori cu vârsta sub 12 ani este de 234 de RON (echivalentul a 50 de euro).

Mai poate fi perfectat și un pașaport simplu temporar, care are o valabilitate de un an și se eliberează la urgență pentru motive întemeiate. Pentru pașaport român simplu temporar taxa de stat este de 96 de RON (echivalentul a 20 de euro). Dacă vei perfecta pașaport român în cadrul Serviciului public comunitar pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple vei mai avea cheltuieli de transport. Costul biletului tur-retur din Chișinău până în cele mai apropiate orașe – Iași, Vaslui sau Galați este în jur de 700 de lei.

Important!

Pentru perfectarea unui pașaport românesc vei avea nevoie obligatoriu de o programare online în prealabil. Asigură-te că nu vei face un drum în zădar până în România.

Unde poți perfecta un pașaport românesc?

Pașaport românesc poate fi perfectat la Consulatele României din Republica Moldova și în orice oraș reședință de județ din România. Este posibil să soliciți prelungire pașaport românesc în Chișinău, în Cahul și în Bălți la Consulatul României. Prelungirea pasaportului romanesc la Chisinau este o opțiune mai mult pentu cei care nu se pot deplasa în România.

Unde soliciți prelungirea pașaportului românesc?

Prelungirea sau reînnoirea pașaportului românesc pentru moldoveni nu diferă de cea standard, doar că este necesar de cunoscut unele momente, pentru a le trece mai ușor.

Dacă anterior ai solicitat să-ți fie stabilit domiciliul în Republica Moldova, poți depune cererea pentru prelungirea pașaportului românesc în cadrul unui dintre Consulatele României – din Chișinău, Cahul sau Bălți, conform domiciliului. La Consulate însă rândul pentru a prinde o programare e foarte mare – poți prinde o programare abia peste 4-6 luni. După ce depui cererea pentru prelungirea pașaportului românesc, mai trebuie să aștepți încă 60 de zile pentru perfectarea acestuia și livrarea în Republica Moldova. De cele mai multe ori, nu ai timp să aștepți atât de mult.

Pentru prelungirea într-un termen mai restrâns a pașaportului românesc soluția e una singură – deplasarea și depunerea unei cereri în România.

De ce să obții pașaport românesc cu JustConsult?

 • Efectuăm prealabil programarea online la secția de pașapoarte din România;
 • Te informăm corect despre lista de acte necesare pentru pasaport;
 • Achităm din timp taxele de stat, iar tu economisești timp, fără a sta în rând;
 • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate, ceea ce îți oferă garanția că serviciile noastre sunt prestate absolut legal;
 • Depui garantat cererea de eliberare pașaport românesc;
 • Ești asistat de către un partener al companiei pe tot parcursul aflării în România;
 • Faci o singură deplasare în România;
 • Îți asigurăm transport tur-retur în România;
 • Ridicăm pașaportului românesc, în baza procurii legalizate la notar;
 • Îți livrăm pașaportul acasă, în Moldova;
 • Obții actul în doar 14 zile, rapid și absolut legal.

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult, scrie-ne datele tale în formularul alăturat și te apelăm în scurt timp.

 • Dacă ai nevoie de o consultație urgentă din partea unui specialist în acte românești md, sună la numărul de telefon 022 10 50 80.

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Te ajutăm să-ți perfectezi pașaportul românesc - rapid și legal. Perfectarea unui pașaport în cadrul Consulatelor României poate dura mai mult, deoarece există programare și multe cereri. În România obții pașaportul mai rapid. Dacă întâmpini dificultăți și nu cunoști procedura, poți apela la serviciile companiei noastre. Suntem  unica companie, din domeniul cetățeniei române, înregistrată oficial în calitate de operator de date cu caracter personal. JustConsult se regăsește în Registrul de stat (CNDCP) cu numărul de înregistrare 0003284 – 003.  

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin. Pentru că știm bine procedura, te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image
Lasă-ne date de contact și primește consultație Gratuită

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?