Programare jurământ
Video cover

Ce reprezintă jurământul de credință față de statul român?

După ce ai primit scrisoarea cu răspuns pozitiv la cererea de redobândire a cetățeniei române, ai 6 luni la dispoziție ca să te programezi pentru a depune jurământul de credință față de statul român. Jurământul presupune în sine procedura solemnă în care deponentul jură credință și devotament față de statul român.

Ce presupune programarea pentru jurământul de credință?

În dependență de domiciliul pe care îl ai în buletinul de identitate, o să fii repartizat la Consulatele de la Bălți, Chișinău sau Cahul. Totodată, persoanele aflate peste hotarele Republicii Moldova, se pot programa pentru depunerea jurământului la Consulatele României din străinătate. Aici principala condiție este ca cetățeanul care se află într-o țară străină trebuie să dețină un permis de ședere sau viză.

Unde pot efectua programarea pentru jurământ?

Te poți programa online pentru depunerea actelor, pe site-ul Consulatului României, la secțiunea Cetățenie – Depunerea jurământului de credință. După completarea cererii online și trimiterea acesteia spre prevalidare (pentru a putea fi expediată spre prevalidare, cererea trebuie să fie completă 100%), cererea va fi verificată de Secția Consulară a Ambasadei României și vei primi o programare online pentru a te prezenta la Secția Consulară cu documentele necesare.

De ce să solicit programare pentru jurământ cu JustConsult?

  • Obții cont personalizat de email și cabinet individual
  • Efectuăm programarea pentru a depune jurământul de credință
  • Transmitem cererea spre validare
  • Primești bon fiscal pentru toate serviciile solicitate
  • Ai garanție prin contract – prestare servicii, că vei fi programat de către experții JustConsult
  • Monitorizăm cererea ta și te anunțăm când trebuie să te prezinți la depunere
  • Obții confirmarea programării direct pe emailul tău

Dacă ai nevoie de alte acte românești, lasă-ne datele de contact în formular și un expert te va apela în cel mai scurt timp sau apelează la numărul de telefon 022 10 50 80.

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Știm că vrei să obții cetățenia și actele românești cât mai rapid. Totuși, procedura legală e una pentru toți și nimeni nu poate garanta un termen în care va fi perfectat dosarul. La consulatele României din Republica Moldova vei aștepta mai mult, deoarece există programare. Poți câștiga însă timp, dacă depui personal actele în România. Iar noi suntem aici să te ajutăm.

Serviciile JustConsult

Programare jurământ

Image