Stadiu Dosar
Obține acum stadiul dosarului de cetățenie română!
Video cover

Completează formularul de mai jos și un specialist te va apela în scurt timp pentru a-ți oferi consultație cu referire la cetățenia română

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?

Verificare stadiu dosar pentru cetățenie română 

Ai depus dosarul pentru a redobândi cetățenia română și aștepți de luni bune un răspuns? Știi că există posibilitate să afli la ce etapă este dosarul tău și dacă încă este în curs de procesare? JustConsult te poate ajuta.

Apelează la serviciul de verificare stadiu dosar, iar astfel te vei asigura că dosarul tău se perfectează sau, în caz de necesitate, îl vei completa cu actele lipsă. Oferim garanție, prin contractul de prestare servicii, în care ne obligăm să respectăm procedura legală.

Stadiu Dosar

Cu JustConsult actele tale sunt în deplină siguranță, iar confidențialitatea datelor este respectată. Aceasta pentru că suntem singurii prestatori de servicii din nișa perfectării actelor românești, înregistrați de Centru Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în calitate de operatori de date cu caracter personal.  Astfel, primești garanția că ai zero riscuri să fii implicat în scheme dubioase de falsificări de acte.

Noi vom întocmi și vom redacta scrisoarea și o cerere pentru a afla stadiu dosar de cetățenie română, conform cerințelor ANC.

Ulterior, ca să demareze etapa de verificare stadiu dosar pentru cetățenie română expediem cererea prin scrisoare recomandată.

Te asigurăm că vei primi o atitudine respectuoasă și profesionistă la fiecare etapă. Primești bon fiscal pentru toate serviciile plătite, ceea ce îți oferă siguranța că serviciile noastre sunt prestate absolut legal și nu ai riscul să fii „tras pe sfoară”.

 • Completează formularul din dreapta paginii și beneficiezi de o consultație gratuită, în care îți vom explica fiecare pas, așa cum trebuie să îl parcurgem împreună.

Ce presupune stadiu dosar cetățenie română?

Este verificarea etapei la care se află dosarul tău de cetățenie română. Stadiul dosarului conține informații cu referire la data înregistrării, termenul oferit de Autoritatea Națională pentru Cetățenie pentru examinarea dosarului și soluția de aprobare a dosarului de cetățenie română.

De ce este important să soliciți verificarea stadiu dosar?

În primul rând, astfel vei avea o claritate privind etapa la  care se află examinarea dosarului tău pentru redobândirea cetățeniei române. În plus, vei ști exact că în dosar nu au fost depistate erori sau dacă este necesar de completat cu careva acte lipsă. Astfel, vei reuși să expediezi către ANC actele solicitate și vei evita amânarea soluționării acestuia.

Procedura pentru verificare stadiu dosar

Stadiul dosarului de cetățenie română poate fi aflat prin intermediul unei scrisori recomandate adresate către Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Această procedură este una legală și eficientă. Răspunsul, de regulă, vine în decurs de 3 luni.

La etapa de  verificare stadiu dosar pentru cetățenie română trebuie expediată o scrisoare și de către cetățenii care au depus dosarul la Consulatele României din Republica Moldova sau la Consulatele din alte țări pentru a le fi comunicat numărul de înregistrare a dosarului. Aceasta pentru toate dosarele care se depun la Consulate se expediază spre examinare la București – la ANC, unde sunt înregistrate cu un număr unic. Doar obținând acest număr unic vei putea, ulterior, monitoriza dosarul online.

De ce acte ai nevoie pentru a afla stadiul dosarului tău:

 1. Formular tipizat 
 2. Buletin de identitate moldovenesc 
 3. Certificat de naștere moldovenesc 
 4. Certificat de căsătorie moldovenesc
 5. După caz: Extras de pe actul de căsătorie și certificatul de divorț/deces
 6. Bon de depunere

De ce să aflu stadiul dosarului cu JustConsult? 

 • Îți elaborăm și redactăm scrisoarea conform cerințelor instituției;
 • Expediem scrisoarea către Autoritatea Națională pentru Cetățenie;
 • Obții rapid răspuns privind stadiu dosar pentru cetățenie română;
 • Ai garanție prin contract – prestare servicii, că vei afla stadiul dosarului;
 • Primești bon fiscal pentru serviciul solicitat.

Pentru a beneficia de serviciile JustConsult, scrie-ne datele tale în formularul de mai sus și te vom contacta în scurt timp.

 • Dacă ai nevoie de consultația gratuită a specialistului companiei, sună la 022 10 50 80.

Ce trebuie să știi Icon

Despre procedură Icon

Știm că vrei să obții cetățenia și actele românești cât mai rapid. Totuși, procedura legală e una pentru toți și nimeni nu poate garanta un termen în care va fi perfectat dosarul. Poți însă verifica la ce etapă se află dosarul tău, dacă nu conține erori sau acte lipsă și termenul în care va fi soluționat. Pentru a afla stadiu dosar este necesar să expediezi în adresa ANC o scrisoare recomandată. Iar dacă nu cunoști procedura, noi suntem aici ca să te ajutăm!

Serviciile JustConsult

JustConsult. De ce JustConsult?

Cu noi, tot ce ține de cetățenie și acte românești durează mai puțin, pentru că știm bine procedura! Te programăm din timp și îți suntem alături la toate etapele. Îți oferim consultanță oricând ai nevoie, dar și garanții că totul este legal și corect.

Image
Lasă-ne date de contact și primește consultație Gratuită

Hm, ești sigur(ă) că ai indicat numărul corect?