Verifică online stadiu dosar și află dacă ai obținut cetățenia română

Etapa dosarelor
Etapa de verificare a stadiului dosarului reprezintă un moment crucial în procesul de redobândire a cetățeniei române. Aceasta presupune o procedură prin...
Vizualizat: 54

Etapa de verificare a stadiului dosarului reprezintă un moment crucial în procesul de redobândire a cetățeniei române. Aceasta presupune o procedură prin care poți verifica online stadiu dosar – dacă ai fost inclus în ordinul emis de Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) de acordare cetățenie română. În plus, aceasta îți permite să-ți administrezi eficient timpul și să te pregătești pentru jurământul de cetățenie română.

De ce este esențial să urmărești evoluția dosarului de cetățenie română online?

După ce ai depus dosarul pentru redobândirea cetățeniei române și ai parcurs procesul de colectare a documentelor necesare, urmează o perioadă de așteptare până la emiterea ordinului ANC.

Prin acest ordin se  va rezolva dosarul tău, iar întregul proces, de la depunere până la emiterea ordinului, poate dura în jur de 3-4 ani. După ce primești ordinul ANC, ai la dispoziție 6 luni pentru a te programa la jurământ. Pierderea acestui termen poate pune în pericol procesul tău de redobândire a cetățeniei române. Pentru a fi mereu la curent cu evoluția cererii tale, este recomandat să monitorizezi periodic stadiul dosarului de cetățenie română.

Cum poți verifica online stadiu dosar de cetățenie română?

  1. Accesează platforma cetatenieromana.md.
  2. Navighează către secțiunea stadiu dosar. Această opțiune poate fi găsită în meniul principal sau direct pe pagina principală.
  3. Selectează opțiunea care corespunde situației tale: “Am număr de dosar” sau “Nu am număr de dosar”.

4. Dacă ai un număr de dosar, introdu-l în câmpul corespunzător.

Dacă nu deții un număr de dosar, vei fi îndrumat să completezi informațiile necesare pentru a identifica dosarul tău.

În cazul în care dosarul tău a fost soluționat, vei primi detalii privind stadiul acestuia, inclusiv data și numărul de ordin ANC referitor la redobândirea cetățeniei române.

Dacă dosarul încă nu a fost soluționat, poți completa un formular pe platforma cetatenieromana.md, furnizând datele tale de contact. Veți primi automat un mesaj pe e-mail atunci când apare ordinul ANC. Astfel, nu va mai fi necesar să verifici constant stadiul dosarului și vei evita riscul de a rata momentul soluționării cererii tale.

Cetatenieromana.md reprezintă o resursă gratuită de informare, oferind un ghid complet pentru cei interesați să obțină cetățenia română sau să completeze actele românești în cazul în care deja sunt cetățeni români.

JustConsult – partenerul de încredere în procesul de redobândire a cetățeniei române

Pentru informații suplimentare sau asistență în procesul de redobândire a cetățeniei române, JustConsult este aici să te sprijine. Pentru o consultație gratuită, completează formularul online de pe pagina justconsult.md sau contactează-ne telefonic la numărul 022 20 80 20.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul