ANC a ajuns la dosarele de cetățenie română din 2020

Румынское гражданство
Autoritatea Națională pentru Cetățenie începe să aprobe dosarele depuse în 2020. Cel puțin, pentru primele trei luni ale anului 2023 ANC planifică să ...
Vizualizat: 810

Autoritatea Națională pentru Cetățenie începe să aprobe dosarele depuse în 2020. Cel puțin, pentru primele trei luni ale anului 2023 ANC planifică să emită ordine pentru 15 mii de dosare cu numere cuprinse  între 1/RD/2020 și 15.000/RD/2020.

Potrivit raportului de activitate al ANC, în perioada  octombrie 2022 –  decembrie 2022 au fost soluționate prin ordin un număr de 14.507 cereri de cetățenie. Anterior, pentru aceeași perioadă ANC estima că va înainta spre aprobare 18.000 de dosare de redobândire depuse în temeiul art. 11 din Legea cetățeniei române. ANC și-a propus până la finele anului 2022 să soluționeze dosarele până la numărul  96.450/RD/2019.

68 de sesiuni de jurământ la ANC București

În ultimele trei luni ale anului, la sediul ANC au fost organizate 68 de sesiuni de jurământ. Din totalul de 5312 de persoane invitate, 3690 persoane au depus jurământul de credință.

Astfel, au fost eliberate un număr de 4870 de certificate de cetățenie, dintre care 1099 pentru minori.

ANC anunță mai multe măsuri pentru a impulsiona procesul de soluționare a cererilor

În 2023 ANC planifică să impulsioneaze procesul de emitere ordine. În acest scop Autoritatea Națională pentru Cetățenie va avea în vedere consolidarea dialogului cu partenerii instituționali. Aceasta pentru a creștere numărului de dosare soluționate.

ANC mai intenționează, în 2023, să implementeze un sistem informatic nou, prin care să asigure accelerarea ritmului de soluționare a cererilor de cetățenie. De asemenea, acest lucru va permite solicitanților să consulte mai ușor stadiul dosarului.

În data de 22 decembrie 2022, a fost transmisă spre aprobare către Ministerul Justiției cererea de finanțare pentru proiectul Digitalizarea Autorității Naționale pentru Cetățenie pentru susținerea activităților specifice.

Cetățenia română prin judecată – soluția legală pentru a urgenta emiterea Ordinului ANC

Dacă nu vrei să aștepți 3 sau 4 ani soluționarea dosarului de redobândire a cetățeniei române, există o modalitate legală de a pune presiune pe Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Această procedură prevede acționarea ANC în instanță de judecată prin intermediul unui avocat din România. Doar prin această metodă poți obține legal ca ANC să-ți soluționeze cererea de redobândire a cetățeniei române în cel mult 15 luni.

De asemenea, JustConsult oferă mentenanță și suport pentru programare online și depunere dosar de redobândire a cetățeniei române.

  • Pentru a obține o consultație telefonică gratuită din partea specialistului companiei, completează formularul de pe pagina JustConsult. Dacă ai nevoie de o consultație urgentă sună la numărul 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул