Programare jurământ de crednță

Jurământ de credință
Programare jurământ de credință față de statul român sau care sunt pașii de urmat pentru obținerea certificatului de cetățenie: Ai primit scrisoarea ...
Vizualizat: 12907

Programare jurământ de credință față de statul român sau care sunt pașii de urmat pentru obținerea certificatului de cetățenie:

Ai primit scrisoarea oficială de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, în care ești invitat la depunerea jurământului de credință? Felicitări, ești fără 5 minute cetățean român, cu acte în regulă!

Și dacă crezi că toate procedurile complicate s-au încheiat aici, să știi că mai urmează programarea pentru depunerea actelor înainte de depunerea jurământului, apoi depunerea propriu-zisă a actelor în ziua și ora stabilită și, la final, depunerea jurământului de credință față de statul român.

Procedura de programare pentru depunerea actelor la jurământ, pas cu pas:

După ce ai primit scrisoarea de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, cu răspuns pozitiv la redobândirea cetățeniei române, ai 6 luni la dispoziție pentru a te programa la depunerea jurământului de credință față de statul român. 

Ce urmează acum:

1. Programarea pentru depunerea actelor în funcție de domiciliu

2. Depunerea actelor pentru jurământ în data stabilită de consulat

3. Depunerea jurământului și obținerea certificatului de cetățean român

Te poți programa pentru depunerea actelor online, pe site-ul Consulatului României – www.econsulat.ro, unde îți vei crea un cont în baza poștei electronice. Dacă nu reușești să faci programarea, suntem aici să te ajutăm. Scrie-ne aici (www.justconsult.md) sau pe chat.

Nu uita de lista actelor pe care să le ai la tine în data programării:

● certificatul de naştere al solicitantului (original și copie)

● buletin de identitate şi fişa de însoţire (pentru cetăţenii din R. Moldova, în original și copie)

● două fotografii color recente, format 3,5 x 4,5 cm (original)

● pentru persoanele care depun jurământul în alt stat decât cel de domiciliu este obligatoriu permisul de şedere din acel stat (valabil, în original și copie)

● pentru minorii incluşi în ordinele ANC (la unul dintre părinţi): 2 poze în formatul 3,5 x 4,5 cm pentru fiecare copil (Atenție: dacă depui jurământul în România, vei prezenta și pașaportul/actul de identitate al copilului minor) 

● scrisoarea de la ANC privind acordarea cetățeniei române (original și copie)

La ghișeu vei primi un bon cu data și ora programării pentru depunerea jurământului. Ai grijă să-l iei cu tine în ziua jurământului, împreună cu buletinul de identitate moldovenesc. În ziua programării te vei prezenta personal la depunerea jurământului. La această etapă nu mai poți acționa prin intermediari.

Ai întrebări sau nelămuriri la etapa programării pentru jurământ? Suntem online. Scrie-ne pe chat sau sună-ne la 022 10 50 80.

 

Recomandăm să citești:

Свяжись с нами!

Заполни форму для получения румынского гражданства. Специалист свяжется с тобой для бесплатной консультации.


    Кишинев
    Бельцы
    Кагул