Cele mai grave greșeli în transcrierea actelor de stare civilă. Nu le repeta!

Transcriere acte de stare civilă
Redobândirea cetățeniei române este un proces lung, ce durează. Procedura legală prevede puține excepții, de aceea multă lume, din dorința de a-și re...
Vizualizat: 5395

Redobândirea cetățeniei române este un proces lung, ce durează. Procedura legală prevede puține excepții, de aceea multă lume, din dorința de a-și rezolva problema cât mai rapid, caută să ocolească legislația. Și greșește grav. Transcrierea actelor de stare civilă este o etapă importantă și mulți din neștiință greșesc la această etapă.

Zilnic, cetățenii se adresează la JustConsult, deoarece sunt dezinformați sau dezamăgiți de unii intermediari în procesul de obținere a cetățeniei române și perfectare a actelor românești. Am văzut și auzit suficiente cazuri, în care oamenii pur și simplu nu-și dau seama ce consecințe grave pot suferi. Anume din acest motiv, am decis să venim cu o serie de video-uri în care să clarificăm procedura legală în transcrierea actelor de stare civilă.

Astăzi îți vom povesti despre transcrierea actelor de stare civilă greșelile și acțiunile ilegale pe care să nu le repeți în niciun caz:

  • Cea mai des întâlnită problemă în actele de stare civilă e legată de corectitudinea numelui, de exemplu: Fiodor, Tudor, Teodor și Feodor – același nume poate figura în moduri diferite în acte diferite. Aceste greșeli de scriere se pot corecta. Procedura durează, dar problema e rezolvabilă. Corectează actele doar la instituțiile de stat competente. Nu ocoli legea. Nu mitui angajații instituțiilor de stare civilă – te poți trezi cu dosar penal.
  • Toate procurile trebuie semnate personal la notar. Nu încerca să falsifici semnături sau să „comanzi” procuri speciale. Cu atât mai mult, nu încerca să faci rost de actele de stare civilă fără procură, dacă legea prevede altfel. Ceea ce faci se numește trafic de influență și se pedepsește cu închisoarea.
  • Toate etapele de transcriere necesită programare oficială pe site-ul instituției competente. Nu încerca să urgentezi procesul. Nimic nu e atât de urgent încât să riști cu libertatea ta.

Câteva concluzii la final de video:

Venim cu aceste recomandări nu doar pentru că suntem o companie juridică și respectăm legea. O spunem pentru că adevărul despre orice falsificare în acte oricum va ieși la suprafață.

Nu suntem singura companie ce oferă suport și consultață juridică în întrebări de redobândire a cetățeniei. Poți apela la oricine dorești tu – important e ca această companie să activeze legal și să-ți ofere garanții.

Până în prezent, am ajutat peste 260 000 de oameni să redobândească cetățenia română. Toate – legal. Deci, se poate. 

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul