Cât te costă să obții cetățenia română

Cetățenie română
Câți bani trebuie să am pentru a completa dosarul de redobândire a cetățeniei române? Cât mă costă cetățenia română? Este scump să redobândești...
Vizualizat: 6940

Câți bani trebuie să am pentru a completa dosarul de redobândire a cetățeniei române? Cât mă costă cetățenia română? Este scump să redobândești cetățenia română? Sunt primele întrebări care apar la persoanele care se gândesc să înceapă acest proces și încă mai stau la dubii.

Îți  oferim un ghid cu calcule pentru a te ajuta să te orientezi în cheltuieli, începând de la colectarea actelor până depunerea dosarului.

Echipa JustConsult îți stă la dispoziție. Completează formularul pe pagina justconsult.md, iar un expert va reveni cu un apel și îți va oferi informații detaliate.

Preț colectarea actelor de stare civilă

 Pentru dosar sunt necesare actele de stare civilă pe o linie de rudenie – ale buneilor, părinților și ale tale proprii. În cazul în care anumite acte lipsesc sau nu sunt conforme, va trebui să soliciți duplicate de Oficiul de Stare Civilă. Numărul de acte poate varia în funcție de situație. Pentru a-ți oferi o estimare presupunem un minim de aproximativ 8 documente. Cu un cost de 80 de lei per certificat de stare civilă, totalul pentru această etapă ar fi de 640 de lei.

Preț cazier judiciar

Pentru obținerea cazierului judiciar, cu un timp de procesare de 1 zi lucrătoare, vei plăti 60 de lei.

Preț legalizarea notarială a actelor

 Pentru legalizarea notarială a actelor, luăm în considerare un cost de 30 de lei pentru fiecare act. Dacă presupunem că vei avea nevoie de legalizarea a 8 acte, costul total pentru această etapă va fi de 240 de lei.

Preț apostilarea actelor

 Pentru a apostila actele, presupunem un cost de 100 de lei pentru fiecare act. Cu 8 acte de stare civilă, 8 copii legalizate notarial și cazierul judiciar, costul total pentru această etapă va fi de 1700 de lei.

Preț depunerea dosarului la ANC

Această etapă nu implică costuri suplimentare. Depunerea dosarului la oficiile teritoriale ale ANC din Iași, Galați, București este gratuită.

Preț transcrierea certificatului de naștere la Consulat

De asemenea, acest pas este gratuit și presupune transcrierea certificatului de naștere la Consulat. Dacă vei opta pentru transcrierea actelor în România, unele Oficii Stare Civilă au fost instituite taxe pentru transcriere. De exemplu, la Iași taxa pentru transcriere este de 45 RON (echivalentul a 180 de lei), la care se adaugă 13 RON (echivalentul a 60 de lei) taxa procesare dosar.

Preț pașaport românesc

În România perfectarea unui pașaport este la preț de 258 de RON (echivalentul a 1100 de lei). Prețul pașaportului român (pașaport simplu electronic) pentru copii minori cu vârsta sub 12 ani este de 234 de RON (echivalentul a 950 de lei).

Ținând cont de informațiile furnizate, pentru o persoană necăsătorită costurile estimate pentru procesul de obținere a cetățeniei române ar fi aproximativ 3980 de lei.

Reamintim că aceste sume sunt estimative. Calculele vin să ofere o înțelegere cât te costă cetățenia română. Costurile finale pot varia în funcție de anumite circumstanțe, iar la acestea se vor adăuga cheltuieli de transport în România.

Obținerea cetățeniei și a pașaportului român îți pare complicată?

În cazul în care consideri că aceste proceduri sunt prea complicate sau solicită mult timp, ai opțiunea de a apela la serviciile oferite de JustConsult.

Compania te ajută la fiecare etapă din procesul de pregătire și depunere a dosarului de cetățenie română sau de perfectarea a actelor românești.

Dacă ai nevoie de ajutorul unei companii de încredere cum este JustConsult, alege serviciul necesar și completează formularul pe pagina justconsult.md.

Apelează chiar acum la numărul de telefon 022 10 50 80 pentru mai multe detalii.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul