De la dosar la cetățenie română – doar 15 luni: Caz de succes cu JustConsult!

Cetățenie română
Cetățenie română în 15 luni – este real? Obținerea cetățeniei române poate fi un proces complicat și îndelungat, care ajunge la 3 sau 4 ani. Da...
Vizualizat: 1462
cetățenie română în 15 luni

Cetățenie română în 15 luni – este real? Obținerea cetățeniei române poate fi un proces complicat și îndelungat, care ajunge la 3 sau 4 ani. Dar un caz recent demonstrează că apelarea la serviciile unui avocat specializat poate accelera considerabil acest proces.

JustConsult a obținut, recent, succes într-un caz în care solicitantul a reușit să-și redobândească cetățenia română în doar 15 luni. Acest termen este de la depunerea dosarului și până la primirea ordinului ANC.

Punctul de plecare: Depunerea dosarului

În luna februarie 2022, Ana a depus dosarul de redobândire a cetățeniei române la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC).

Dosarul a fost preluat de specialiștii JustConsult în august 2022, adică la 5 luni de la depunerea cererii la ANC.

Un avocat al companiei a depus cererea în instanța de judecată din România. Motivul acțiunii a fost nesoluționarea în termenul legal a cererii de redobândire a cetățeniei. Respectiv, instanța de judecată a trebuit să intervină în acest caz.

Prima instanță de judecată și succesul obținut

În luna noiembrie 2022, a avut loc ședință de judecată, iar solicitantul a câștigat cazul. Decizia instanței a fost favorabilă și a pus presiune asupra Autorității Naționale pentru Cetățenie de a reevalua situația.

Contestația Autorității Naționale pentru Cetățenie

Cu toate acestea, în luna decembrie 2022, ANC a contestat decizia instanței într-un nou proces judiciar. Această acțiune a mai întârziat procesul. Ana a fost nevoită să aștepte până în mai 2023 pentru a-și vedea cazul soluționat definitiv.

Decizia finală și redobândirea cetățeniei

În luna mai 2023, s-a desfășurat ședința de judecată la Curtea de Apel, unde Ana  a primit câștig de cauză. Decizia luată în acest caz a fost definitivă și irevocabilă. Acest lucru a deschis calea pentru aprobarea dosarului de redobândire a cetățeniei.

Finalizarea procesului

În doar 3 săptămâni de la decizia Curții de Apel, dosarul de redobândire a cetățeniei române a fost aprobat. Ana a primit Ordinul ANC 994/P/2023 din 31.05.2023. Prin urmare, întregul proces, de la depunerea inițială a dosarului până la primirea scrisorii cu ordinul ANC, a durat exact 15 luni.

Cazul prezentat demonstrează că apelarea la serviciile unei companii juridice poate accelera semnificativ procesul de obținere a cetățeniei române.

În loc să aștepți ani de zile pentru rezolvarea cererii tale, poți beneficia de asistență juridică competentă și eficientă, care să te ajute să obții cetățenia română într-un timp mai scurt.

Completează formularul de pe site-ul JustConsult pentru a primi mai multe informații despre serviciul de redobândire cetățenie română în 15 luni și pentru a beneficia de cele 5 servicii bonus oferite la pachet.

Nu mai sta pe gânduri și fii unul dintre cei care obțin cetățenia română într-un timp record!

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul