Cost pașaport românesc pentru moldoveni și cum obții documentul rapid

Pașaport românesc
Pașaportul românesc reprezintă o necesitate pentru cetățenii români care doresc să călătorească în străinătate sau să se stabilească într-o țar...
Vizualizat: 4643

Pașaportul românesc reprezintă o necesitate pentru cetățenii români care doresc să călătorească în străinătate sau să se stabilească într-o țară europeană. Moldovenii care doresc să obțină acest document se întreabă, deseori, despre cost pașaport românesc și pașii necesari. Acest ghid oferă detalii esențiale pentru a înțelege procesul de obținere a pașaportului românesc, inclusiv informații despre costuri.

Cine poate perfecta un pașaport românesc

Un aspect crucial pentru a evita confuzia referitoare la preț pașaport român și termene este eligibilitatea. Pașaportul românesc poate fi perfectat doar de către cetățenii români. Pentru moldoveni, acest document poate fi obținut după redobândirea cetățeniei române. Persoanele care dețin deja cetățenia română și au actele de stare civilă transcrise, precum certificatul de naștere românesc și, eventual, de căsătorie, pot solicita pașaportul românesc.

Procedura de obținere a pașaportului românesc

Colectează documentele necesare, precum actul de identitate, certificatul de naștere și, în anumite cazuri, certificate de căsătorie sau divorț românesc. Moldovenii trebuie să prezinte obligatoriu și certificatul de cetățenie română.

Programează-te online și apoi mergi la biroul de pașapoarte din România, în localitatea unde dorești să obții pașaportul. Fără o programare, este puțin probabil să fii primit la ghișeu.

Achită taxa de stat pentru pașaport în avans. După depunerea cererii, așteaptă eliberarea pașaportului. Termenul de perfectare a pașaportului român este de 5 – 10 zile.

Vei mai reveni o dată în România pentru ridicarea documentului perfectat.

Cât costă pașaportul românesc

Când vorbim de un cost pașaport românesc pentru moldoveni trebuie de menționat că acesta implică atât taxele de stat oficiale, cât și cheltuielile de organizare.

Taxa de stat standard pentru un pașaport românesc electronic simplu pentru adulți este de 258 RON, echivalentul a aproximativ 1100 lei. Pentru copiii sub 12 ani, costul este de 234 RON sau aproximativ 950 lei. Aceste sume reprezintă taxele de stat și trebuie plătite la bancă sau online.

În plus, față de taxele de stat, vor exista și cheltuieli de organizare, cum ar fi deplasarea în România pentru depunerea cererii și ridicarea documentului.

Simplifică procesul cu ajutorul JustConsult

Dacă consideri că aceste proceduri sunt prea complicate sau solicită mult timp, poți apela la serviciile oferite de JustConsult.

 • Te asistăm la fiecare etapă a procesului de obținere a cetățeniei române sau în perfectarea actelor românești, inclusiv a pașaportului românesc.
 • Te programăm rapid pentru perfectarea pașaportului românesc, astfel încât obții documentul în doar 5 zile.
 • Îți punem la dispoziție transport confortabil tur-retur în România.
 • Vom achita în avans taxa de stat pentru pașaport, pentru a te scuti de rânduri la bancă.
 • Te scutim și de un drum în plus în România – ridicăm pașaportul perfectat și îl aducem în Moldova sau ți-l livrăm acasă, la solicitare.

Serviciul perfectare pașaport Românesc cu JustConsult va costa 1800 de lei, fără cheltuielile de transport și livrare.

Contactează JustConsult la numărul de telefon 022 10 50 80 sau completează formularul online pe justconsult.md, iar un consultant va reveni la tine cu un apel pentru a oferi mai multe informații.

Pentru asistență și comunicare de peste hotare, poți utiliza WhatsApp/Telegram la numărul +373 78 012 335.

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul