Povestea instructorului de personal la JustConsult care inspiră

Uncategorized @ro
Există locuri de muncă care ies în evidență prin atmosfera lor plină de armonie și oameni care îți fac fiecare zi de lucru mai plăcută. JustConsult, ...
Vizualizat: 128

Există locuri de muncă care ies în evidență prin atmosfera lor plină de armonie și oameni care îți fac fiecare zi de lucru mai plăcută. JustConsult, o companie cu o viziune distinctă asupra muncii și dezvoltării personale, a lansat recent campania de recrutare „Îmi place la job”. Vă invităm să cunoașteți mai profund universul JustConsult, ghidați de Alina Turtureanu, instructorul de personal, care ne va dezvălui beneficiile și valoarea pe care le aduce experiența de muncă în companie.

Cum ai ajuns să lucrezi la JustConsult și ce te-a determinat să rămâi aici timp de atât de mulți ani?

Lucrez la JustConsult începând din 2014. După absolvirea Universității din Bălți, am ales să vin la Chișinău în căutarea unui loc de muncă. Am absolvit cu specializarea în limbi străine, engleză și franceză, pentru a deveni traducător. La început, am căutat un job care să se potrivească cu studiile mele, dar fără succes. Angajarea la JustConsult a fost ultima mea tentativă și m-am gândit că, în cazul în care nu sunt acceptată, voi căuta oportunități în străinătate.

Am avut norocul de a fi acceptată după interviul la care am participat. La momentul acela, nu știam prea multe despre specificul activității companiei. Știam doar că implică un lucru de birou cu documente și mi-am închipuit că mă voi descurca.

Ce experiență sau învățăminte importante ai obținut din interviul tău de angajare?

În timpul interviului, îmi amintesc că mi s-a pus întrebarea dacă am reușit vreodată să conving pe cineva să facă altceva decât își dorea inițial. Am răspuns afirmativ, dar când mi s-a cerut să dau un exemplu, am uitat… Cred că am fost acceptată din noroc, deoarece compania avea nevoie de noi angajați.

Acest moment m-a învățat că angajarea nu depinde doar de CV-ul tău, ci și de modul în care te prezinți la interviu, de abilitățile tale de comunicare și de așteptările pe care le ai. Sper, totuși,  că au văzut ceva valoros în prezentarea mea la interviu.

Cum a fost perioada de adaptare într-un mediu necunoscut și în rol nou de angajat?

La început, căutam doar un loc de muncă simplu, deoarece eram la începutul carierei mele. JustConsult-Cetățenie română este primul și, până ce, singurul meu loc de muncă și nu am de gând să plec de aici.

În momentul angajării, pentru mine era important să mă simt bine în cadrul echipei și să am colegi prietenoși, deoarece relațiile cu oamenii sunt esențiale în munca noastră, având în vedere că interacționăm cu clienți și parteneri.

A fost o experiență interesantă să parcurg împreună cu compania acele etape de dezvoltare de la un oficiu micuț de 2 metri pătrați până la ceea ce este azi JustConsult. La acel moment, eram multifuncționali, făceam totul, de la consultarea clienților până la pregătirea dosarelor și comunicarea cu partenerii. Acum avem departamente separate pentru fiecare proces. Nu aveam un program de instruire formal, dar am avut norocul de a avea un director care a pus bazele și ne-a ghidat. M-am adaptat treptat și am crescut odată cu compania.

În ce mod experiența ta în cadrul JustConsult te-a influențat ca angajată și ca persoană?

Eu mă consider un justOM deoarece am fost martoră la dezvoltarea companiei de la doar 3 angajați la 10, iar apoi la 130. Schimbările nu au fost întotdeauna ușor de acceptat, dar am învățat să mă adaptez și să evoluez. Astăzi, sunt mândră că fac parte din Just Consult, o companie care investește în angajați și le oferă șanse de creștere în carieră.

Ca persoană, sper că am evoluat într-un mod pozitiv. De asemenea, am trecut și prin perioada de concediu de maternitate, care m-a făcut mai calmă și mai echilibrată în rolul meu de angajată.

Acum, în calitate de instructor, împreună cu colegii, pregătim stagiarii care vin la JustConsult și îi ajutăm să înțeleagă serviciile pe care le oferim și să le pună în practică. Avem condiții excelente pentru instruire, inclusiv săli de curs bine echipate și o bibliotecă bogată.

Ce face ca mediul de lucru la JustConsult să fie atât de plăcut pentru angajați și pentru tine personal?

Există mai multe aspecte care fac mediul de lucru la JustConsult extrem de plăcut atât pentru angajați, cât și pentru mine personal. În primul rând, compania oferă o flexibilitate în ceea ce privește programul de lucru, adaptându-se nevoilor angajaților, indiferent dacă aceștia sunt părinți, studenți sau persoane necăsătorite. Această abordare ne permite să ne gestionăm mai eficient timpul și să ne sincroniză, viața profesională cu cea personală.

Un alt motiv pentru care mă simt bine la JustConsult este faptul că salariul este corect și reflectă în mod adecvat munca și eforturile depuse. Acest lucru creează o atmosferă de respect și recunoaștere a contribuției noastre, motivându-ne să performăm la cel mai înalt nivel.

Responsabilitatea este, de asemenea, un element crucial în cultura noastră de lucru. Cei care se implică și sunt dedicați găsesc aici un mediu bun pentru a-și dezvolta cariera. Pe de altă parte, cei care nu își asumă responsabilități și nu se implică nu au loc la JustConsult.

Campania de recrutare „Îmi place la job” se axează pe a găsi oameni care se potrivesc bine cu cultura și valorile JustConsult. Cum crezi că aceste valori au contribuit la succesul companiei și la faptul că mulți angajați decid să rămână?

JustConsult pune un accent deosebit pe responsabilitate. Fiecare client dorește atenție și consultații personalizate, iar noi suntem acolo pentru a le oferi acest lucru. Asta înseamnă că fiecare angajat trebuie să fie implicat și dedicat, să se străduiască pentru a oferi servicii de calitate. Aș spune că responsabilitatea și implicarea sunt fundamentale pentru succesul companiei. Cred că succesul companiei se datorează în mare măsură investițiilor în dezvoltarea angajaților și în creșterea lor în cadrul companiei.

De asemenea, relațiile strânse cu colegii și clienții au un impact semnificativ. Compania oferă oportunități de creștere și dezvoltare personală și profesională, ceea ce îi motivează pe angajați să rămână și să contribuie la succesul JustConsult.

Ai menționat și rolul tău de instructor și mama învățăceilor noi care vin în companie. Cum ajuți stagiarii să se adapteze la mediul de lucru și să înțeleagă serviciile JustConsult?

Avem două săli de instruire și un plan bine definit pentru stagiarii care vin în companie. În calitate de instructor, îi ajut să înțeleagă serviciile noastre și să le aplice în practică. Stagiarii au și mentori care îi îndrumă în procesul lor de învățare. Suportul este acolo, iar biblioteca noastră de cărți oferă resurse bogate pentru dezvoltarea lor. Este oportunitatea perfectă pentru cei care vor să crească în companie.

Ce sfat ai oferi celor care consideră să se alăture echipei JustConsult sau oricărei companii care promovează valorile și cultura în organizație?

Aș sfătui pe oricine să aibă curajul să încerce și să nu-și fie frică să se implice. Cultura și valorile unei companii sunt importante pentru a vă simți confortabil și pentru a reuși. Este important să vă simțiți bine atât la serviciu, cât și acasă. În plus, relațiile cu colegii și dedicarea în muncă sunt esențiale pentru succes. JustConsult este o companie în care mă simt mândră să fac parte și să contribui la succesul ei.

Sper că acest interviu va ajuta pe cei care doresc să se alăture echipei noastre să înțeleagă mai bine ce înseamnă să lucrezi la JustConsult și să-și găsească locul potrivit în companie.

Descoperă și oportunitățile de angajare la JustConsult. Compania are posturi vacante în diverse domenii: vânzări, marketing, call-centru sau procesarea actelor,  recrutare și managementul resurselor umane.

Iată lista cu posturile vacante de muncă la care poți aplica:

 • Director Marketing
 • Director HR
 • Recruter
 • Operator Call-Centru
 • Specialist procesare acte
 • Manager Oficiu
 • Copywriter
 • Social Media Manager
 • PR Manager
 • Manager Marketing
 • Consultant în teren

Vizitează rubrica Cariere de pe site-ul justconsult.md și completează formularul aferent anunțului de pe site sau transmite CV la adresa [email protected] (indicând obligatoriu postul la care candidezi), iar noi te vom contacta pentru a ne vedea la un interviu. Dacă mai ai întrebări, sună 061137060.

JustConsult îți oferă oportunitatea de a face parte dintr-o echipă în care să îți placă la job!

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


  Chișinău
  Bălți
  Cahul