Mai mult de 43 de mii de moldoveni au redobândit, în 2021, cetățenia română, iar aproape 1,3 mii s-au ales cu dosarele respinse

Știri importante
Numărul moldovenilor care solicită redobândirea cetățeniei române este în creștere pe an ce trece. Pe cei care își doresc cetățenia română nu îi ...
Vizualizat: 1127

Numărul moldovenilor care solicită redobândirea cetățeniei române este în creștere pe an ce trece. Pe cei care își doresc cetățenia română nu îi sperie nici cerințele tot mai exigente față de completarea dosarului, nici termenii îndelungați de examinare a cererii.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România a prezentat un bilanț al activității sale în 2021, în care menționează că numărul cererilor depuse în baza Legii cetățeniei române nr. 21/1991 (conform Art. 8,9,10, 11, 25 și 27) a crescut cu 78% comparativ cu anul 2020, ajungând la peste 46 de mii.

Doar în temeiul Art. 11 din Legea respectivă, în baza căruia preponderent moldovenii solicită redobândirea cetățeniei române, anul trecut au fost înregistrate 38,7 de cereri.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie mai menționează în raportul său că în 2021 au fost aprobate prin ordin mai mult de 46 de mii de cereri pentru acordarea cetățeniei. Dintre acestea, 43,5 de mii au fost aprobate în baza Art. 11.

Mai mult de 1,3 mii de cereri, formulate în baza Art.11, respinse în 2021 prin ordin

Autoritatea Națională pentru Cetățenie mai comunică că anul trecut au fost respinse prin ordin 1546 de cereri pentru acordarea cetățeniei române. 1296 dintre acestea au fost formulate în baza Art.11 din Legea cetățeniei. În plus, în anul 2021, au mai fost întocmite și 936 de ordine de rectificare.

Este de remarcat și numărul mare de solicitări din partea ANC privind completarea dosarelor cu acte. În perioada de referință, funcționarii ANC au introdus în dosare de cetățenie un număr de peste 14 mii de acte în completare.

Principalele motive care pot duce la respingerea dosarului de cetățenie română sunt: fraudarea în procesul de colectare a actelor sau încălcarea procedurii de depunere a dosarului. De asemenea, ANC poate respinge cererea dacă persoana care solicită redobândirea cetățeniei române nu se încadrează în prevederile Legii nr. 21/1991 sau dacă are antecedente penale nestinse.

Metodele ilegale se aplică la așa numita procedură de „urgentare a răspunsului pentru dosarul de cetățenie română”, la falsificarea actelor de stare civilă, la depunerea dosarului de cetățenie română fără prezența fizică a persoanei și la furtul de identitate. Toate aceste acțiuni pot fi realizate doar prin mită și prin trafic de influență.

De ce să apelezi la JustConsult pentru redobândirea cetățeniei române?

Nu te lăsa pradă înșelăciunilor. Fii prudent, fii informat și ai grijă ca persoanele ce se oferă să te ajute, să urmeze procedura conform legii.

Apelând la JustConsult, ai siguranța că dosarul tău este pregătit corect și în conformitate cu procedurile legale. Astfel, nu riști să depui un dosar incomplet sau să-ți fie respins.

JustConsult te asistă să parcurgi fiecare etapă legal, corect și rapid. Oferim garanție pentru fiecare serviciu solicitat prin semnarea unui contract de prestări-servicii. Iar pentru fiecare plată efectuată oferim bon fiscal.

Cu JustConsult ai încredere că actele tale sunt în deplină siguranță

De asemenea, cu JustConsult ai încredere că actele tale sunt în deplină siguranță. Suntem unica companie din Republica Moldova din domeniul cetățeniei române, înregistrată în calitate de operator de date cu caracter personal. Ducem responsabilitate pentru actele, pe care ni le încredințezi, dar și de confidențialitatea datelor.

Dacă vrei să beneficiezi de o consultație, completează formularul din dreapta paginii, iar un consultant va reveni cu un apel.

  • Dacă ai nevoie urgent de o consultație din partea expertului companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80.  
 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul