Moldovenii vor putea obține cetățenia română prin căsătorie, chiar dacă nu locuiesc în România

Cetățenie română
Procesul de redobândire a cetățeniei române de către moldoveni este îndelungat și complicat. Respectiv, multor persoane le apare întrebarea logică dac�...
Vizualizat: 3312

Procesul de redobândire a cetățeniei române de către moldoveni este îndelungat și complicat. Respectiv, multor persoane le apare întrebarea logică dacă pot obține cetățenia română prin căsătorie.

Și, într-adevăr, există așa o posibilitate, doar că soluția nu este valabilă pentru toți. În cazul în care ești căsătorit cu o persoană care a redobândit deja cetățenia română, dar locuiești în afara României,  soluția dată nu este pentru tine.

Realitatea este că legea, în redacția de până acum, prevede această posibilitate doar dacă persoana care solicită cetățenia este căsătorită cu un cetățean român de cel puțin 5 ani și, la data cererii, locuiește în mod legal, continuu și statornic pe teritoriul României.

Cetățenia română prin căsătorie va fi mai accesibilă

Camera Deputaților din România a adoptat, recent, un proiect de lege potrivit căruia se poate acorda cetățenia română străinilor căsătoriți de cel puțin 10 ani cu cetățeni români, chiar dacă nu domiciliază în România. Proiectul a fost votat cu 253 voturi „pentru”, scrie Agerpres.

Proiectul de lege completează în acest sens art. 8 alin.(1) din Legea cetățeniei române nr.21/1991, astfel încât să se permită persoanei căsătorite cu un cetățean român și care conviețuiește în străinătate cu acesta de cel puțin 10 ani de la încheierea căsătoriei să solicite statului român dobândirea cetățeniei române.

Prin urmare, moldovenii ar putea dobândi cetățenia română prin căsătorie, chiar dacă locuiesc în Republica Moldova.

Proiectul de lege a fost transmis spre promulgare președintelui României, iar după aceasta va deveni lege.

JustConsult va solicita clarificări de la autoritățile României

JustConsult pregătește o solicitare de informații publice către autoritățile din România privind clarificarea procedurii de redobândire a cetățeniei române în condițiile noilor modificări legislative.

Astfel, vom putea presta acest serviciu pentru cetățenii care se vor încadra în cerințele noilor prevederi legale.

Cum te poate ajuta JustConsult?

Pregătirea dosarului de cetățenie română este o etapă foarte importantă, despre care trebuie să te informezi temeinic. În plus, este absolut inacceptabil să apelezi la procedee ilegale, de falsificare a actelor sau de evitare a unor procedee stabilite – astfel riști să-ți fie respins dosarul în urma verificărilor. 

Cu ajutorul JustConsult, tot acest proces se simplifică semnificativ. Abordăm situația individual și rezolvăm cazul, indiferent de dificultate.  

În primul rând, vii cu pachetul de acte la oficiu, verificăm să ai toate documentele necesare, verificăm să fie corecte. Dacă identificăm erori, ne ocupăm de procedura de corectare a datelor și solicităm duplicate.   

După ce actele sunt legalizate, facem programare la Ministerul Justiției pentru aplicarea apostilei. Verificăm ca dosarul să fie complet și aranjăm actele conform rigorilor ANC.  Completăm cererea în locul tău și o anexăm la dosar.   

Facem programarea prealabilă, iar dacă vrei să depui dosarul în România – îți oferim transport confortabil, sigur și rapid care îți garantează că ajungi în ziua și la ora necesară, direct la sediul ANC.  

Ce garanții oferă JustConsult atunci când soliciți procedura de depunere dosar cetățenie română? 

 Cu JustConsult vei parcurge fiecare etapă pentru redobândirea cetățeniei române conform procedurilor legale, iar astfel ai siguranța că nu îți va fi respins dosarul pe motiv de fraudare a procesului.    

Semnăm contract de prestare serviciu, prin intermediul căruia ai garanția că toată procedura se desfășoară conform legii. Primești bon fiscal pentru toate taxele achitate. 

Datele tale sunt în siguranță pentru că suntem singurii prestatori din această sferă, înregistrați în calitate de operatori de date cu caracter personal.   

Dacă apelezi la JustConsult îți ușurezi procesul, reduci din timpul și nervii pierduți. Ai toată siguranța că procedura este respectată și nu vei avea probleme cu legea.   

Pentru a beneficia de o consultație, intră pe site-ul justconsult.md și completează formularul. Noi revenim cu un apel.   Dacă ai nevoie urgent să discuți cu un consultant din cadrul companiei, sună la numărul de telefon 022 10 50 80.  

 

Recomandăm să citești:

Poți lua legătura cu noi direct!

Completează formularul pentru a obține cetățenia română. Un specialist te va apela pentru   o consultație gratuită


    Chișinău
    Bălți
    Cahul